DA BI ZAŠTITIO SEBE Dačić oterao legendu SPS Škundrića

0
813
Petar Škundrić / Foto: mediaportal.vojvodina.gov.rs

Dačić razrešio Škundrića sa mesta savetnika u Vladi jer je, ne on, nego njegov sin učestvovao u demonstracijama?! Petra Škundrića, jednog od osnivača SPS-a, čoveka koji je živa legenda ove stranke! Da Dačićev potez bude još strašniji, dr Petar Škundrić, bivši profesor Beogradskog univerziteta, jeste osoba koja je omogućila Dačiću kontakt sa Rusijom i to u vreme kada se odrekao Slobodana Miloševića i kada ruska strana na to nije gledala sa blagonaklonošću.

Ali na kraju krajeva odnos prema saradnicima je unutrašnja stvar SPS-a. Ali ono što nije unutrašnja stvar je odluka da Škundrić bude razrešen funkcije savetnika u Vladi Srbije. U pitanju je javna funkcija. Da bi neko bio razrešen mora da postoji obrazloženje, odnosno šta je pogrešno uradio.

Šta piše u obrazloženju odluke o razrešenju? Razrešava se jer mu je sin protiv Vučića? Kakve veze sa funkcijom oca imaju politički stavovi sina? U demokratskoj zemlji nikakve. U Srbiji svakakve.

Samog Škundrića je Vučić prethodnih dana više puta nazvao tajkunom, iako Petar Škundrić nije vlasnik nikakvih firmi niti je u biznis vodama. Javnost ga se seća iz devedesetih kada je bio predsednik Univerzietskog komiteta Saveza komunista, pa potom SPS-a. Ceo život je proveo na fakultetu i u politici, obavljao je i funkcije ministra. 2017. kada je bio potpisnik podrške Aleksandru Vučiću bio je ugledan član društva. Danas je preko noći postao tajkun zbog političkih stavova sina.

Umesto da zaštiti Škundrića, Ivica Dačić se, ne bi li zaštitio sebe i svoju poziciju, priključio njegovom progonu. Poražavajući postupak čoveka koji je, ne tako davno, bio i predsednik Vlade Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime