Da li je smena SNS poverenika važna vest

0
1262
Foto: printscreen(CINS)

Nema sumnje da su političke vesti u svim srpskim medijima na udarnim mestima, a da li je tako i u Čačku možemo analizirati na jučerašnjem primeru informacije da je u čačanskoj organizaciji naprednjaka došlo do smene dosadašnja dva poverenika Marka Parezanovića i Igora Trifunovića. Umesto njih Izvršni odbor SNS-a za novog poverenika imenovao je Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka.

Ova vest prvo je osvanula na dva lokalna naprednjačka portala, tako što je onaj malo veći preneo vest onog malo manjeg. Odmah potom, tu vest objavio je i portal za koga kažu da je vrlo blizak gradonačelniku. Kaskajući za ovim medijima koji su bili na samom izvoru informacije, vest o kadrovskoj smeni na čelu čačanskih naprednjaka objavili smo i mi na OzonPressu.

Pomenutu vest nije objavio portal čiji izdavač je na ovogodišnjem gradskom konkursu za javno informisanje dobio 1,6 miliona dinara. Urednik tog portala valjda najbolje zna šta je to važna vest, a šta nije, pa tako nema objave da je vladajuća stranka promenila poverenike u Čačku, a udarna vest na tom portalu je da je „Srpski beli luk dočekao svojih 5 minuta“. Eto najboljeg dokaza zašto je milion i po dinara građana Čačka otišlo u tu redakciju.

Inače, vest o smeni naprednjačkih poverenika izazvala je različitu pažnju javnosti. Čitalačka publika naprednjačkih portala koji su u vlasništvu braće Paunović nije reagovala komentarima na ovu vest, dok je na naš tekst „Smenjeni Parezanović i Trifunović, Todorović novi poverenik“ stiglo preko 90 komentara.

A šta će dalje biti sa čačanskim naprednjacima?

Odgovor na to pitanje dali su portali braće Paunović. Neizvesnosti nema. Iako izbori za Gradski odbor SNS u Čačku još nisu raspisani, njihovi portali su već objavili da će biti održani 29. novembra. Još se ne zna ko će biti kandidati za članove Gradskog odbora ali braća znaju i objavljuju da je IO SNS već doneo odluku da će predsednik odbora biti Milun Todorović, a potpredsednici smenjeni poverenici Parezanović i Trifunović.

Da Vas podsetimo:  Čelnici opštine Blace za 3h zasedanja primili preko MILION dinara bez zakonskog osnova

Čemu onda ta šarada 29. novembra, ako se unapred sve zna i sve je odlučeno. Ako je sve tako, biće da i smena poverenika nije neka vest.

Samo što je za neke u Čačku značajnija vest da aktuelna gradska vlast prećutkuje, i ništa ne preduzima zbog ponovnog zagađenja Lupnjače i Morave, a za neke da je srpski luk dočekao svojih 5 minuta.

Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime