Da li je Srbima više stalo do “Zadruge” ili do bolesne dece

4
2549
Foto: printskrin/ opanak

Glasajući za pobednika rijalitija Srbi su dali 5 miliona evra za jednu noć, novac koji jedna humanitarna organizacija skupi za 4 godine aktivnog rada

Humanitarna fondacija “Budi human” postoji od 2014. godine sa ciljem da pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna u Srbiji.

Zahvaljujući ovoj i sličnim organizacijama, uz pomoć SMS poruka koje narod šalje i donacija većih institucija i uticajnih ljudi, naša bolesna deca, mladi i stari dobijaju novu šansu za život, za nove početke…

Sve liči na to da je čuvena rečenica: “Sve će to narod pozlatiti” iz Lazarevićeve pripovetke aktuelnija nego ikada, ali veliko pitanje je ŠTA će to Srbi danas pozlatiti!

Kako da objasnimo sebi činjenicu da su građani Srbije samo u toku jedne večeri glasanjem za pobednika u finalu “Zadruge” poslali SMS-ove u vrednosti od oko 700 milion dinara, tj. oko 5 miliona evra, dok je fondacija “Budi human” za ukupno četiri godine svog rada i postojanja, čak i uz veće donacije određenih institucija, uspela da skupi 913 miliona dinara, tj. oko 7 miliona evra.

“Zadruga” za jednu noć 5 miliona, “Budi human” za četiri godine 7 miliona!

I da budemo jasni, niko nam nije kriv za ovakvu situaciju. Niko nas ne vuče za rukav da gledamo nešto što ne želimo, niti smo ograničeni samo na jedan kanal. Stvar je ličnog izbora svakog pojedinca na koji način će delovati i graditi naše društvo.
Pročitajte i Brak u Kneževini Srbiji imao je svoju Uredbu, a evo i u čemu se razlikovao od današnjih brakova

Odavno je došlo vreme da preuzmemo ličnu i društvenu odgovornost za sve što nam se događa i da konačno odlučimo gde nam je budućnost – u rijalitiju ili u našoj deci!

Da Vas podsetimo:  Ruka svetog Jovana Krstitelja i Malteški Red – Pozadina tragičnih događaja u Crnoj Gori

opanak.net

4 KOMENTARA

  1. Toliko sam razocarana u nas moralni sunovrat da se nisam iznenadila.Iznenadila bih se da se sami organizuejmo i napravimo neko dobro,humano delo,daleko od tv ekrana.To bi bilo divno,ali je nemoguce.Mediokriteti su nam merilo moralnih vrednosti.Tuzno..ne zelim da verujem ali nemam izbora,moram se suocavati sa cinjenicom da smo se kao narod izmenili i da smo,nazalost,podlegli svim uticajim(birani negativnom selekcijom)sa svih strana sveta.

    • Natalija,gde ti vidiš sunovrat,to nije tačno,ova i sve prethodne nisu nikada ni imale morala,pa da ga izgube,oni koji su ga imali,oni ga nisu ni izgubili,ali zbog toga nisu ni bili na vlasti niti imaju takvi šanse dok god se bude vladalo putem terora.N površinu je sada isplivao sav talog,čak i onaj koji je ostao ispod površine,više na dnu nema taloga,sve je na površini,a moralni su po ćoškovima,jer smetaju bagri.Teroristi su u svojim redovima imali uvek samo takve kakvi su i oni,a nikoga drugog,jer u suprotnom ne bi bili teroristi.Ne vidim razlog za razočarenje osim optičke varke.

  2. Надам се да је ово нека грешка у рачуну, не желим да верујем да је ово тачно.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime