Da li opštini Svrljig preti bankrot?

0
504
Foto: printscreen

Svrljig – Upozoravamo na odluku opštinske vlasti kojom je planiran budžetski deficit od skoro 30 miliona dinara, koji će biti finansiran i kreditom od 15 miliona dinara, i rebalans kojim je planiran deficit od skoro 48 miliona dinara i finansiranje tog deficita kreditom od 34 miliona dinara, što će sigurno ugroziti funkcionisanje ove lokalne samouprave, saopštenjem se oglasio Nišavski okružni odbor Srpske radikalne stranke.

Očigledno je da je naprednjačka vlast u Svrljigu planirala velike rashode u budžetu za tekuću godinu, koje je za samo dva meseca uvećala za skoro 20 miliona dinara. Evidentno je da ne planiraju realne prihode i rashode, što znači da možemo očekivati da će deficit neprekidno rasti, a pratiće ga zaduživanje opštine.

Mi, srpski radikali, upozoravamo lokalnu vlast u Svrljigu da opština ne postoji samo da bi se opštinskom rukovodstvu i opštinskim službenicima isplaćivale plate. Podsećamo ih da je osnovna funkcija svake lokalne samouprave da obezbedi sredstva za uređenje komunalne infrastrukture na celoj svojoj teritoriji.

Srpska radikalna stranka smatra da će svako novo zaduživanje svrljiške opštine dovesti do dužničkog ropstva sve stanovnike Svrljiga, jer građani plaćanjem poreza i doprinosa pune opštinski budžet, a usled neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja lokalne vlasti građani će plaćati i kredite kojima ih opštinska vlast zadužuje.

Srpski radikali podsećaju na tragičnu demografsku sliku opštine Svrljig i pozivaju vlast da lokalnu politiku usmeri na stvaranje uslova da Svrljižani ostanu u svojoj opštini.

Izvor: Srpski stav

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime