Da li se Hrvati spremaju za rat

2
881

hrvvvvTridesettrogodišnji stanovnik Županje, jugoistočna Slavonija na granici sa BiH, bio je zatečen i neprijatno iznenađen kada mu je pre nekoliko dana stigao poziv iz Ministarstva obrane. NJega su, naime, iz Područnog odseka za poslove odbrane Vukovar, pozvali da se javi u Kancelariju državne uprave „radi saopštavanja ratnog rasporeda u postrojbu OSRH“.

Uz napomenu da neodazivanje pozivu za sobom povlači odgovornost prema određenim odredbama zakona, u obaveštenju stoji da će se novčanom kaznom od 1.000 do 5.000 kuna kazniti za prekršaj osoba ako se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu nadležnog tela u vreme i na mestu koji su naznačeni u pojedinačnom, odnosno općem pozivu za učestvovanje u vojnoj obavezi, radnoj obavezi, radnoj pomoći, odnosno ustupanje materijalnog sredstva.

– Šta se to događa? Kakav ratni raspored? Moram priznati da mi nije bilo nimalo prijatno da pročitam tu formulaciju. Supruga se odmah uspaničila i već me danima opseda s pričom da spakujemo kofere, uzmemo decu pod ruku i krenemo za Nemačku, jer ko zna što se to kod nas sprema – požalio se ovaj stanovnik Županje.

U Kancelariji za odnose s javnošću MORH-a pojasnili su da je reč o planiranoj redovnoj aktivnosti ažuriranja podataka vojnih obveznika koja se sprovodi u skladu sa odredbama Zakona o obrani, preneo je portal Index.hr.

Konkretno, reč je o pozivanju vojnih obveznika, odnosno osoba koje su odslužile vojni rok, ili bile na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju, ili u vojnoj službi i određena im je vojno stručna specijalnost zbog daljnjeg organizovanja jedinica OS RH.

– Tokom septembra ove godine Područni odseci za poslove obrane Osijek 2 i Vukovar, sprovodiće aktivnosti ažuriranja podataka odabranim pripadnicima rezervnog sastava s tog područja, a zbog dostupnosti, aktivnost će se sprovoditi u Đakovu, Valpovu, Vukovaru, Županji i Vinkovcima – najavljuju u MORH-u.

Da Vas podsetimo:  Кo je odgovoran? Milovi ''omladinci'' snimaju spot u hramu u Nikšiću!

Organizacija rezervnog sastava OS RH počelo je krajem 2014, a tokom idućeg desetogodišnjeg razdoblja planirano je da se sa tim nastavi. Dvanaest jedinica rezervista imaće 20.000 pripadnika. Inače, uvođenje rezervnog sastava sprovodi se prvi put nakon „Domovinskog rata“.

—————–

VESTI/TANJUG/glas-slavonije.hr

2 KOMENTARA

  1. srbija ne trazi pomoc od nikog srbi srbije se ne pitaju u srbiji ko ni izbeglica jednako srbija na prodaju ko i jugoslavija srbija sve izgubila prvo ificire casne i postene pobijo ih je jihov gada milosevic srbiju nece niko vise da sluzi jer odose u hag srbin nijedan nije izoso iz hhaga ziv samo seselj koji sada dize milosevicu spomenik po srbiji za heroja milosevic je heroj zato sto srbije nema samo to niko ne primeciva

  2. Milošević oslobođen u Hagu potvrđeno da je zapad radio i radi na uništenju naše Srbije uz pomoć domaćih izdajnika petokolonaša. Kina i Rusija stvaraju ovi svetski poredak a zemljama BRIKS-a treba se pridružiti i Srbija. Hitno uhapsiti tadica, čedomira jovanovica, čanka, kandićku, biserko, pešićku i ekipu koja je nezkonito otela regularno izabranog predsednika Srbije i nezakonito kidnapovala i odvela u hag! dozivotni zatvor za te kriminalce, a i lica koja su nezakonito vodila predsednika sa pokrivenom glavom kao da je kriminalac i ubica u helihopter! svako lice se na referendumu obavezalo prilikom glasanja da ce cuvati i braniti svog predsednika koji dobije vecinu glasova, a to zaci da i Milosevica je trebalo braniti sto i jesu ali su upali placeni DOS kriminalci preskocivsi kapiju predsednika Srbije i kidnapovanjem istog belim kombijem Leskovackih registracija a koji je vidjen u KPZ Leskovac! Narod traži smrtnu kaznu za izdajnike i kolaboracioniste.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime