Da li se Teleprompter svrstao uz vlast: Krađa ili izmišljena krađa?

4
2597

Screen Shot 2016-05-01 at 09.04.19Srpski portal „Teleprompter“ donedavno je bio vrlo oštar i nemilosrdan kada je u pitanju iznošenje istine o mutnim radnjama na srpskoj političkoj sceni. Do pre desetak dana niko nije mogao razložno da pretpostavi da neka od srpskih političkih grupacija stoji iza Danila Redžepovića i njegovog sajta „Teleprompter“. Sada su se stvari, iznenada, iz temelja promenile. Što bi narod rekao, iz aviona se vidi da „Teleprompter“ više nema tekstova u kojima se o Aleksandru Vučiću piše u negativnom kontekstu. Sve se naglo prelomilo, jer u poslednjih pet šest dana nema nijednog teksta koji napada SNS i njenog vođu. Dešava se obrnuto: Redžepović je nenadano obrnuo ćurak i odlučio da objavljuje samo afirmativne tekstove o vodećoj srpskoj stranci i srpskom „Velikom Reformatoru“.

A zbog čega je „Teleprompter“ tako postupio? Jedini mogući razlog, kojeg se možemo setiti, jeste novac. Para vrti gde burgija neće! Da li je to Aleksandar Vučić procenio da mu pisanje Telepromptera može naštetiti, pa je odlučio da taj portal „kupi“? Izgleda da je Redžepović u svom „poslovnom planu“ imao jasan „program“: Napadaće sve odreda, pisaće o svima (uglavnom) istinu, a svi imaju toliko „oraha u džepovima“, da će morati (čitajući tu istinu) da počnu da se češu – po džepovima, naravno.

Kako vidimo iz članka „Telepromptera“, koji je objavljen juče (videti ispod), tom portalu je „nuđen“ novac za „prijateljsko prešaltavanje“. Navodno, kako „Teleprompter“ tvrdi, Demokratska stranka je htela da plati Redžepoviću da na stranicama svojih onlajn novina objavljuje tekstove o „izmišljenoj aferi oko kupovine i krađe glasova“. Ipak, za takvu tvrdnju, Redžepović ne podnosi nijedan ozbiljan dokaz, osim „neimenovanog izvora“, navodno iz DS-a.

I eto, umesto da prihvati ponudu da piše o „krađi izbora“ (za novac, svakako), Redžepović je odlučio da piše o „izmišljenoj krađi glasova“. A otkuda to „Teleprompter“ zna da je „afera o krađi izbora“ izmišljena? Očito je da ne zna, ali to ovde Danilu Redžepoviću, izgleda, nije ni važno. „Teleprompter“, reklo bi se, ne zanima ni račun verovatnoće, koji jasno ukazuje da je onakav procenat broja glasača, koji su (po RIK-u) svoj glas dali koaliciji Dveri-DSS, jednostavno nije moguć. Ili moguć je samo u zamisli, ali ne i u stvarnosti. Odnosno, moguć je u teoriji, ali ne i u praksi. Ili, da budemo jasniji, prvo je koalicija DSS-Dveri dobila 5,00% glasova biračkog tela Srbije. A potom, nakon nekoliko dana brojanja onih preostalih 2%, desilo se da ta koalicija ima samo jedan glas manje od cenzusa od 5%. Što je mnogo mnogo je: takav razvoj događaja, u najmanju ruku, morao bi da izazove sumnju kod neutralnog posmatrača.

Da Vas podsetimo:  Zašto građani Srbije od nedelje uz aplauz lupaju u šerpe

„Teleprompter“, štaviše, ne da ne izražava sumnju u fantastične rezultate RIK-a, već se otvoreno stavlja na jednu stranu (na stranu RIK-a, SNS-a i Aleksandra Vučića), napadajući Boška Obradovića i Sandu Rašković-Ivić s neskrivenom netrpeljivošću („hrvatska devojka“, „opet batinaju žene“, „Boško Obradović izazvao je tuču“ i slično) i bez ikakvih dokaza, što je u civilizovanom svetu i u iole pristojnijim medijima, u etičkom smislu, nezamislivo i nedopustivo.

U nastavku možete pročitati članak „Telepromtera“, u kome Danilo Redžepović sebe predstavlja kao „poštenjačinu“, koji nije prihvatio da za novac zastupa interese Demokratske stranke. A da li je urednik i vlasnik „Telepromtera“ prihvatio nečiju drugu (možda vredniju) ponudu, ostavljamo da čitaoci sami procene na osnovu onoga što taj portal trenutno objavljuje i što će objavljivati sledećih dana.

D. Gosteljski

____________

Kako je DS kupovao podršku za izmišljenu krađu glasova PRE IZBORA (TAJNI SNIMAK)

fMDvdTsDemokratska stranka kupovala je kod medija, NVO aktivista, LGBT aktivista, stranka i pojedinca podršku za izmišljenu aferu sa kupovinom glasova pre izbora, otkriva Teleprompter.

Naime, urednik Telepromptera Danilo Redžepović dobio je 9. aprila poziv od direktora Demokratske stranke Amir Bislimija.

On je zahtevao sastanak sa urednikom Telepromptera kako bi se dogovorili oko plaćanja reklama DS-a na portalu Teleprompter.rs, kao i plaćanja podrške koju je portal Teleprompter trebalo da pruži DS-u u toku kampanje.

WUNvoN9Bislimi je pozvao urednika Telepromptera u subotu i rekao da će ga kontaktirati u nedelju kako bi se dogovorili za sastanak u ponedeljak.

Bislimi se nije javio u nedelju, ali jeste u ponedeljak oko osam časova ujutro i zakazao sastanak tog dana za 10 časova.

Međutim, urednik Telepromptera nije se pojavio na sastanu sa Bislimijem, niti mu je odgovorio na poruku.

Budući da je poziv Bislimija bio iznenadan i krajnje interesantan jer se DS nije reklamirao na sajtovima, osim preko Gugl reklama, urednik Telepromptera raspitao se kod izvora iz DS-a o stvarnim motivima eventualnog sastanak.

Da Vas podsetimo:  Na ovoj klinici leže oboleli od korone

Uredniku Telepromptera rečeno je da je u DS-u osmišljen plan da se na dan izbora forsira priča o krađi i kupovini glasova, baš kao što je i bilo. Izvor je dodao da je Teleprompter bio samo jedan od medija kojem su demokrate želele da daju pare za podršku u izmišljenoj aferi oko kupovine i krađe glasova.

Poslušajte snimljeni razgovor između Danila Redžepovića i Amira Bislimija

Podsetimo da su se u izmišljenoj aferi oko krađe glasova ujedinili nespojivi – LGBT aktivisti koji su se danas pojavili na skupu cenzus opozije kako bi podržali Dveri, Obraz, desničari, levičari, Saša Radulović, Boris Tadić, Čeda Jovanović, Janko Veselinović, novinari i mnogi drugi ljudi koji se nikada ne bi spojili da okolnosti nisu bile novčane prirode.

Posebno je interesantno to što je američki ambasador Kajl Skot do ponoći bio u Demokratskoj stranci u izbornoj noći 24. aprila. Posle njegovog odlaska ujedinili su se nespojivi Bojan Pajtić, Boris Tadić, Čedimor Jovanović, Saša Radulović, Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić.

Tako se kupuje veštačka podrška za izmišljenu aferu! Pitanje je samo odakle pare?!

Teleprompter

4 KOMENTARA

  1. Definitivno nesto ne stima,nadam se ziv.Valjda ce neko ciju je stranu drzap pre da se udostoji da ga potrazi i proveri sta je sa deckom.Sajt je otet,jednom ga je odbranio ali sad je izgleda bilo nasilno,kapuljace najverovatnije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime