Danas izložba u Novom Sadu: Oluja – zločin koji traje

0
770

mcDanas, 5. avgusta 2016. godine, u 17.00 časova, na Trgu slobode će biti otvorena izložba fotografija „Oluja – zločin koji traje“.

Povod je 21. godišnjica tog nezapamćenog zločina u kojem je više od 2.300 Srba, mahom civila, brutalno ubijeno, preko 250.000 proterano sa svojih vekovnih ognjišta, a više 25.000 njihovih kuća spaljeno i razoreno.

Uz podršku grada Novog Sada, organizator izložbe je Foto asocijacija Vojvodine, a potresna svedočenja najvećeg egzodusa u Evropi u 20. veku predočiće najeminentiniji srpski fotoreporteri.

Na 26 velikih panoa, posetioci će, moći da vide fotografije Tomislava Peterneka (NIN), Ranka Ćukovića (Rojters), Jaroslava Papa (Dnevnik – Tanjug), Željka Sinobada (Politika), Martina Candira i Slobodana Nikolića (Dnevnik), Zorana Jovanovića – Mačka  i Darka Dozeta (Večernje novosti).

Želimo da na ovaj način podsetimo na jedno strašno stradanje našeg naroda koje, prečesto, pokušavaju da prekriju velom zaborava, takođe, cilj nam nije da izložbom proizvedemo bilo kakvu mržnju i revanšizam već da upozorimo da se ovako nešto više nikada nikome ne ponovi.

Foto asocijacija Vojvodine

http://fotoasocijacija.org/oluja-zlocin-koji-traje-2/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime