Danas počinje „Winter Fest” u Novom Sadu

0
896

nswfNa novosadskom Trgu slobode danas počinje prvi Novosadski „Winter Fest”.

Po prvi put u okviru ove praznične magije, glavni grad Vojvodine dobiće Christmans Market u sklopu kojeg će Novosađani svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, predstaviće se novosadske galerije i festivali, najavila je Kolor Pres Grupa, koja je jedan od organizatora manifestacije.

Svako veče od 18 sati jedinstveni Singing Christmas Tree ugostiće dečje horove koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 sati na bini će nastupati novosadski bendovi kao i DJ-ejevi popularnih lokalnih radio stanica.

Posle 50 godina Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom. Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karatker jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

Dečji hor „Čuperak“

Novi Sad je prestonica kulture za 2021. godinu i to je razlog više da se na centralnom novosadskom trgu predstave i skrivena umetnička dela gradskih muzeja. Izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

Prvi „Winter fest “ u četvrtak 1. decembra u 18 časova, otvoriće gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Singing Christmas Tree će prvog dana uveseliti dečji hor „Čuperak“ iz Kikinde zajedno sa legendarnim Minjom Subotom.

Nakon najmlađih, na centralnoj bini nastupiće i malo stariji vokali – „ABBA Real Tribute Bend“ iz Zrenjanina.

Da Vas podsetimo:  Besplatne kreativne radionice tokom leta

U organizaciji Kolor Pres Grupe i kompanije Ninamedija i uz podršku Grada Novog Sada, praznična čarolija trajaće do 3. februara 2017. godine, a detaljan program svi posetioci mogu pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk NS Winter Fest.

Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime