Darvin ponovo među Srbima

0
1131

darwintreeoflife-l4Zamislite, samo na trenutak, da se u svim medijima pojavi naučnik Darvinovske orijentacije, koji njegovu, u naučnom svetu, već pokopanu teoriju potkrepi novim „dokazima“.

I ne samo to. Naučnik smelo ustvrdi da čovek, kao krunska evolutivna životinjska vrsta, može početi da leti poput ptica što će čovečanstvu, dabome, dati novi kvalitet i smisao života.
Da bi to postalo moguće treba učiniti nekoliko dostižnih stvari.

Prvo, neophodno je da svaki čovek na planeti sat vremena dnevno stane ispred ogledala (ili drveta ako nema ogledalo) i maše rukama kao ptica krilima. Zatim, svaki čovek na Zemlji, kaže naučnik, mora promeniti svoju svest i početi povremeno da razmišlja kao ptica. Mora zaboraviti svoje korene i poreklo i sve što mu govori da čovek ne može leteti. Taj psihički napor znatno će ubrzati evolutivne promene koje će biti pokrenute svakodnevnim, jednosatnim, mahanjem rukama kao krilima, pa će za samo 333 godine ljudi na planeti evoluirati u misaono-leteća bića, što će otvoriti neslućene mogućnosti za bolju budućnost našim potomcima, da ne kažem našoj deci. Sve to dešavaće se prvi put u istoriji i zato se moramo ponašati odgovorno kao vrsta i diciplinovano raditi šta nam se kaže.

Šta bi ste mislili o naučniku koji je smislio takvu „genijalnu“ teoriju? Šta o medijima koji Vam je, u raznim varijantama, plasiraju svakoga dana?

Da je …?? Da su …??

Ali, zašto?! Zar nam sve to, svakoga dana, ne govori Aleksandar Vučić, a da mu rejting neprekidno raste?

Ne kaže li nam on da su oni koji su nas bombardovali uranijumskim bombama naši prijatelji, a da uzori treba da nam budu baš oni koji su nas samo u jednom veku tri puta napadali, sejući pustoš i smrt?

Da Vas podsetimo:  Ne želimo da poludimo

A da sa bratskom Rusijom, pravoslavnom zaštitnicom, moramo razvijati „prijateljstvo na racionalnim osnovoma“?

karikatura-1-8-oktobar-2014-1Ne grli li se sa Tonijem Blerom sa čijih krvavih ruku još uvek kaplje nevina srpska krv?

Nije li nam skoro ponovio da je moguće ući u EU i sačuvati Kosovo i Metohiju?

Ne tvrdi li nam, gledajući nas u oči sa TV ekrana, da država koja u jednom periodu ima povećanje struje za preko 10 posto (o ulju, brašnu, lekovima, itd. da i ne govorim) može imati inflaciju od 0 procenata?

Ne ubeđuje li nas taj da će nam predaja ekonomskog suvereniteta MMF-u doneti blagostanje, a da će prodaja, u bescenje, plodne zemlje, vode i rudnog bogastva arapskom i ko zna još čijem kapitalu doneti bolju budućnost našoj deci?

Ne ruga li se penzionerima u lice da je, u ovim uslovima, prosečno povećanje penzija od 296. dinara pristojna suma?

I mogu da nabrajam još stranicama … Ali čemu?!

E Vučiću, Vučiću … ?!

E narode, NARODE … !!!

Dragan Milašinović

Fond strateške kulture

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime