Delta Air Lines bogato nagradila zaposlene

0
550

Američka aviokompanija Delta Air Lines „častila“ je svoje zaposlene podelivši im profit od 1,1 milijardu dolara u 2014. godini, što spada među najveće isplate jedne kompanije u istoriji Sjedinjenih Država.

DeltaAirlinesTwitterUkupne pojedinačne nagrade vredne su skoro dvomesečnoj plati zaposlenih u Delti koja se ovakim potezom „zahvalila“ na uspešnom poslovanju kompanije. U Delti verujemo da su ljudi, vrednosti i kultura nosioci našeg uspeha, rekao je izvršni direktor kompanije Richard Anderson.

Isplata za 2014. godinu je rekord u sektoru avioprevoznika i jedna od najvećih među svim američkim korporacijama. Pored raspodele dobiti, Delta je isplaćuje i mesečne bonuse za ispunjavanje operativnih ciljeva kompanije tokom godine.

Tokom prošle godine, zaposleni u Delti su inkasirali više od 84 miliona dolara bonusa, usled istorijskih operativno-finansijskih rezultata američkog avioprevoznika.

U poslednjih pet godina, Delta je isplatila 2,9 milijardi dolara u vidu podele profita i bonusa svojim zaposlenima.

Delta Air Lines opsluži preko 170 milion mušterija godišnje, upošljava skoro 80.000 radnika širom sveta, a raspolaže flotom od preko 700 letelica. Kompanija već četiri godine drži prvo mesto na listi Business Travel News Annual Airline pregledu.

*Izvor: BIZLife
*Foto: twitter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime