Dević Independent Trading

0
1729
Foto: printskrin youtube

U jednom gradu, neko nepoznat javnosti, poveže se na vodovodnu mrežu i pusti „nešto“ u istu. Nadležni kažu da nemaju pojma šta je to nepoznato lice pustilo u slavine 100.000 žitelja tog grada. To ne kažu u nekoj verbalnoj komunikaciji već napišu u zvaničnom dopisu. U tom gradu tužilaštvo još ništa ne radi a odgovorni i dalje sede na istim mestima. Naučna fantastika? Scenario iz Mućki? Nema serije, nema fantastike, TO JE ZRENJANIN!

U pisanom odgovoru, na zahtev po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, direktor JKP Vodovod i kanalizacija kaže da NIKADA postrojenje nije pušteno u probni rad. Ko bi se sada setio bar 100 izjava u medijima u kojima su tvrdili suprotno? Nadalje, on (direktor, Ivan Dević) kaže da je ipak neko nešto pustio u vodovodnu mrežu, a on, direktor,  ne zna šta. Verovali ili ne! Moram  zalepiti odgovor, jer ko bi mi poverovao? Odgovor je zaveden pod brojem 1651 od 27. aprila 2018. godine.

Drugim rečima, neko (a možemo da nagađamo ko) je imao pristup vodovodnom sistemu u Zrenjaninu i pustio “nešto”. Šta je to “nešto”, direktor vodovoda kaže da ne zna! Eto, možda sam ja  budala, ali zar direktor vodovoda nije odgovoran za ono što teče našim slavinama? Šta da je taj „neko“ pustio cijanid? Ko bi bio kriv da je neko stradao? Verovatno mi koji im ne damo mira tražeći odgovore. Ko bi drugi? Kazaće da je voda zabranjena za piće pa kako da se neko otruje? Nisu čuli gradonačelnika koji kaže da on pije tu vodu? A možda su ga i čuli ☺ Da sam na njegovom mestu…

I tako dolazimo opet na početak priče. Mi tražili da nam kažu šta kupuju, a oni kažu „nemamo pojma!“ Šta onda od njih više tražiti i očekivati? Ostavke i krivična odgovornost bi bilo jedino časno i pošteno. Samo, gde naći odgovornost, čast i poštenje u lokalnoj vlasti u Zrenjaninu?

Da Vas podsetimo:  Kako su motorizovane Srbija i Jugoslavija

Zamorčići ili građani, videće se uskoro na ulici. Svi uvek dobiju ono šta zasluže.

Dušan Kokot

dusankokot.blogspot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime