DIRAJ SVE, SAMO PARE NE: Skandalozna izjava Irineja o tome zašto crkva neće da plaća porez

4
282

irinejPatrijarh Irinej misli da je crkva institucija koja ne mora da postupa po pravilima po kojima postupaju svi građani Srbije.

Bahati Irinej je u intervjuu za TV “Hram” objasnio zašto crkva neće da plaća porez državi i narodu.

– SPC neće plaćati porez dok joj se ne vrati celokupna imovina, jer gro uživa država – rekao je Irinej.

“Kada budu vratili imovinu Crkvi i ona će plaćati porez, kao što su na to obavezna preduzeća i drugi vlasnici imovine.”

Nije crkva jedina institucija koja nešto potražuje od države. Građani i sve ostale institucije koje čine naše društvo plaćaju porez uprkos činjenici da im država nešto duguje.

Irineju je prodavanje magle siromašnom narodu i institucionalna zaštita pedofila i silovatelja preča od plaćanja poreza. Crkva je još jednom dokazala da joj je novac ispred svega.

Teleprompter

4 KOMENTARA

  1. A šta bi crkva radila sa tom imovinom? Postala najveći veleposednik i kapitalista u Srbiji? A šta bi sa onim da je duhovno bogatstvo bitno a ne materijalno? Uostalom, SPC je pokazala da nije sposobna da zadrži i sačuva svoju imovinu. Iz Hrvatske su bežali, a relikvije su sklanjali i prenosili u Srbiju prognani Srbi. A za odbranu imovine na Kosovu Irinej priziva rat! Ne zbog gubitka državne teritorije, progona i uništenja Srba već da bi zaštitio imovinu SPC. Žao mi je što je na čelu SPC, u ova teška i prelomna vremena, nesvešteno i političko lice Irineja. Irinej bi više trebao da se moli Bogu za spas srpskih duša i srpskog naroda a manje da brine o dobiti i parama. Trebao bi da se bavi verom a ne politikom.
    Mada ga delom i razumem, jer ako Vučić i njegova sekta imovinu vrate SPC neće biti u mogućnosti da je prodaju strancima. Kakvi god da su bar su naši. Mada mislim da Irineja ne brine rasprodaja Srbije strancima. A trebalo bi, jer ti stranci nisu pravoslavne veroispovesti, često ni hrišćani. A ako ne bude srpske zemlje, ako se Srbi isele po svetu, ako po Vučićevom sumanutom stavu postanu protestanti ili članovi njegove sekte – kome će trebati SPC?
    Spadam u one koji su protiv pritisaka na SPC zbog poreza i slično, ali imam problem sa tim savom od kad je na čelu SPC loš čovek poput Irineja. Jer veru niko ne može da mi oduzme ili umanji ali poverenje u SPC može.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime