Dobrica posthumno odlikovan

1
855

REPUBLIKA SRBIJA
SLUŽBA ZA SARADNjU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPUBLIKE

S A O P Š T E Nj E ZA MEDIJE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posthumno je odlikovao književnika Dobricu Erića Sretenjskim ordenom trećeg stepena za naročite zaslugekoje je ostvario u oblasti književnosti, posebno pesničkog stvaralaštva, čime je dao nemerljiv doprinos razvoju našeg društva i ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kulturi.

Beograd, 3.april2019.godine

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća, povodom smrti književnika i pesnika Dobrice Erića sledeće sadržine:

„U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima književnika i pesnika Dobrice Erića.

Dobrica Erić je bio živi lirski izvor našeg narodnog duha, neodoljivi pesnik zavičajnih šumadijskih predela, oduševljeni glas u slavu života i rađanja, ali i gorki glas pobune protiv nepravde učinjene njegovom slobodarskom narodu. Plenio je i doticao duše slušalaca i čitalaca svih naraštaja, uz njegovu pesmu svi su postajali neposredniji i bezazleniji. Pamtićemo njegove reči kao izrasle iz naše rodne i rođene zemlje“.

Izvor: Udruženje za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime