Dobrodušan neki čovek, taj Toni Bler

1
1703

Ova godina je godina neslavnog jubileja,  20 godina od agresije NATO alijanse na SR Jugoslaviju. Srbija i dalje krvari jer agresija uzima danak, veliki je broj obolelih i umrlih od raznih vrsta raka, ne samo odraslih, već i dece. U tom zločinačkom poduhvatu učestvovale su sve zemlje Evrope. Naš prvi sused, Hrvatska, je svoj dnevnik za vreme agresije završavala rečima da želi  vedro nebo i uspešan let avionima NATO. Tih dana natopljenim iracionalnom mržnjom prema Srbima, evropski i svetski lideri su se takmičili ko će više i dalje da pljune po srpskom narodu. Među njima je istaknuto mesto pripalo Toniju Bleru, bivšem britanskom premijeru, glavnom podstrekaću i zagovorniku agresije i kopnene invazije na našu zemlju.

Do kopnene agresije nije došlo jer se videlo sa kakvim bi se protivnikom agresor susreo! Naši div-borci su se borili za svaki pedalj kosovsko-metohijske zemlje s kojom danas, kao svojom, protivno  Ustavu Srbije, zanemarujući žrtve naše mladosti koja je u vreme agresije 1999. krvarila za KiM, bez imalo skrupula, trguje predsednik Vučić. Njegov savetnik je niko drugi nego Toni Bler!

Da je došlo do kopnene invazije, Srbija bi pretrpela velike patnje, bio bi veliki broj žrtava, i ogromna razaranja. Budući da je njihova probna kopnena operacija „Strela“ (na Paštriku) razbijena i svesni da će izgubiti rat protiv Vojske Jugoslavije i srpskog naroda, Кlinton i NATO su odustali od Blerovog i Кembelovog predloga. Blerove  izjave iz tih dana Srbi ne bi trebalo nikad da zaborave, ako je to zaboravio predsednik Vučić. U vreme agresije Bler je bio premijer Velike Britanije, a njegove izjave iz tog crnog perioda su bile pune cinizma i mržnje:

“Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva.”

 “Кao što je nemački narod prošao kroz fazu denacifikacije tako mora i srpski narod da prođe kroz fazu demokratizacije. Miloševićeva Srbija je danas isto što je bila i Hitlerova Nemačka.”   (4. maj 1999., за BBC news)

Bler se hvalio kako je odigrao odlučnu ulogu u bombardovanju Srbije. (1)           

O Toniju Bleru je raspravljao i britanski parlament a njihov kongres ga je proglasio zločincem, imajući u vidu njegov doprinos u kravavom ratu protiv Iraka. Pri jednom susretu sa Tonijem Blerom, Bertrand Rasel mu je okrenuo leđa, kad je ovaj prišao da se pozdravi s njim. Kasnije je Bertrand Rasel rekao “Gadila mi se i sama pomisao da se rukujem sa tim čovekom!” Ali, Aleksandar Vučić nije  Bertrand Rasel. Za razliku od Rasela, Vučiću se nije gadila pomisao da se rukuje sa zločincem –bivšim britanskim premijerom, odgovornim u ovom slučaju za agresiju na Srbiju i ubistvo njenih građana, kao i masakr 500 hiljada dece u Iraku! (2)

Njemu se druženje sa Tonijem Blerom ne gadi. Naprotiv, primio ga je za svog savetnika! O čemu li ovaj zločinac može da savetuje bilo kog predsednika, pa i našeg? Možda kako da obezbedi brže, bolje, jače odvajanje Kosova i Metohije od matične zemlje, Srbije? Predsednik je tražio konkretnu pomoć i savet od Blera pri formiranju kabineta. “Bler je poznat po tome da je imao najbolji i najefikasniji kabinet dok je bio premijer”, pa je njegovo iskustvo u smislu sistematizacije dragoceno, kako reče predsednik Srbije.  Pored ovih personalnih predloga, Bler je savetovao Vučića da svakodnevno izdvoji vreme za razmišljanje i planiranje, a ne samo za rešavanje dnevnih problema. Poručio mu je da se makar jedan dan nedeljno izoluje i radi sa nekog drugog mesta, a ne iz kabineta. (3) Kakvi dragoceni saveti za našeg pametnog predsednika!

Pored Tonija Blera među savetnicima Vučića i srpske vlade, pominje se i opskurna ličnost, Alister Kembel, onaj koji je svojevremeno rekao da ne žali čak ni zbog ilegalne prodaje organa srpksih zarobljenika i zločina prema civilnom stanovništvu na KiM, jer je vredelo! Zvali su ga drugim najmoćnijim čovekom u Velikoj Britaniji, mada je tokom jedne decenije, koliko je Alister Kembel bio desna ruka i pres-sekretar premijera Tonija Blera, bilo onih koji su smatrali da je njegova reč najvažnija. Znali su ga, doduše, i po drugim nadimcima: ”kralj spinovanja” ili ”arhitekta rata”. (4) U Beogradu je  održao predavanje za sve zaposlene u našim ministarstvima koja su zadužena za komunikacije s medijima u okviru programa  za unapređenje komunikacije kako interne tako i eksterne.(5) Ignorisano je znanje naših ljudi koji su školovani za komunikologiju, i odabran je Kembel, stranac,  koji se svojevremeno izjasnio kao neprijatelj naše države. A poznato je da su nam Britanci bili i ostali neprijatelji, kako je istoričar Živoinović detaljno objasnio u svojim knjigama. Još jedan paradoks ove vlasti!

O Toniju Bleru je dosta toga napisano i rečeno, u Velikoj Britaniji je praktićčno persona non grata, ali da je neko rekao za njega da je dobar čovek, to je zbilja neočekivano. Tako ga je opisala upravo predsednica Srbije Ana Brnabić i pritom je naglasila da je mnogo od njega naučila!  Čemu li je ovaj ratni huškač i ubica srpskih građana mogao da nauči našu predsednicu vlade?

Pitali su novinari predsednicu ko plaća to “savetovanje” Tonija Blera, jer  je poznato da su njegove usluge izuzetno skupe, odgovor je bio da se za usluge Instituta Tonija Blera koji savetuje vladu (!) ne izdvaja ni dinar, on to sve radi besplatno iz svoje dobrodušnosti! (6)  Dakle Toni Bler je dobrodušan čikica koji je srpskoj deci za vreme 78 dana bombardovanja umesto bombona bacao bombe!

U kojim još zemljama Institut Tonija Blera, dobrodušnog čoveka, radi besplatno? I kakve su mu pri tom namere? Kako napreduje izdaja oko srpske teritorije Kosova i Metohije, vidi se u kom smeru ide savetovanje Tonija Blera i njegovih  službenika. Posebno Alistera Kembela.

Predsednica vlade ne štedi reči hvale za usluge Blerovog institute i podrške koju pruža pre svega njenom kabinetu! Samo može da se predpostavi u čemu se sastoji ta podrška: kako da se brže, bolje, jače, oslobodimo 15 % svoje teritorije na kojoj je 1999. godine srpska mladost i njena vojska pružila žestok otpor zločincima  iz UČK potpomognutim NATO agresorima

Bler ne učestvuje (lično) u pregovorima oko veleizdaje koja nije zabeležena u srpskoj ni daljoj ni bližoj prošlosti. On samo savetuje, a On, predsednik Srbije, kaže u intervjuu datom Televiziji Pink dok je boravio u Mokvi; “On (Bler) ne pregovara ni o čemu, ja pregovoram, i to je odluka oba dela izvršne vlasti – i Vlade (Srbije) i moja, da to prihvatim kao teret i obavezu. Moje ime nije ni Toni, niti bilo kako, već Aleksandar”.  I još je rekao da tokom razgovora sa Prištinom, isključivo „drži do ponosa i naroda“, a da bi pojedinci „dali i više nego što se od njih traži“ kada je u pitanju Kosovo! (7) Na kog to pojedinca misli predsednik? Možda na sebe?

Kakva požrtvovanost i kolika posvećenost dobrobiti svog naroda!

Tako je i kralj Ibi u istoimenoj predstavi voleo svoj narod, pa je čak hteo da ga zameni zbog njegove dobrobiti. Ali, Alfred  Žari, pisac ove parodije iz 19 veka, napisao je i nastavke: ”Ibi kukavica” i “Okovani Ibi”. Imaginacija pisaca prevazilazi vekove u svojoj aktuelnosti, jer su ljudska priroda i glupost bezvremeni.

Za www. Koreni rs
Mirjana Anđelković Lukić

Da Vas podsetimo:  Predsednik spreman na sve situacije

Uputnice:

(1) https://www.youtube.com/watch?v=7NclEfGJvP4“

(2) https://srbin.info/2015/02/24/ludilo-vucic-postavio-zlocinca-tonija/?lang=lat

(3)https://www.blic.rs/vesti/politika/koja-dva-saveta-je-toni-bler-dao-premijeru-vucicu/mn07csx

(4) http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:315932-Kembel-Sprecio-sam-srpsku-pobedu

(5) ) https://www.kurir.rs/vesti/politika/1675250/bivsi-blerov-savetnik-u-bg-alister-kembel-odrzao-predavanje-u-vladi-srbije

(6) https://dnevnizurnal.com/brnabic-toni-bler-pomaze-srbiji-besplatno-on-je-dobar-covek/

(7) https://www.espreso.rs/vesti/politika/297567/toni-bler-ne-pregovara-o-kosovu-vec-ja-vucic-odgovorio-na-napade-opozicije

 

 

1 KOMENTAR

  1. JEDNOM NEPRIJATELJ, STALNO NEPRIJATELJ!

    Ko da veruje premijeru(ki) Brnabić da Institut Tonija Blera savetuje vladu besplatno (pro-bono)? Da se razumemo, ne postoji besplatan ručak, jedino možda u Vladi i Predsedništvu Srbije. Drugi je problem, zašto ΛV ne prekine saradnju sa najvećem zločincu prema svom voljenom narodu, koji je bio najveći zagovornih zločinačkog bombardovanja Srbije 1999. godine. Prokleće ga zrtve bombardovanja! Kako ne može da nauči lekciju, mama Merkel, u kojoj toliko ima poverenja, a ona ama baš ništa ne učini dobro Srbiji ni njemu lično, a šta očekuje od Blera. Narod ne očekuje ništa dobro ni od Merkelove ni od zločinca Blera. Bler se šeta Beogradom, a osuđen je na 20 godina zatvora zbog zločina pred našim sudom. Vlast vidi se da, osim sebe, pedera i lezbejki, nikoga i ne poštuje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime