Dodatak jednoj promociji pesama

1
752

Troje anđeoske dece s prezimenom Vujanić sreo sam tačno pre 13 meseci – na četrdesetodnevnom parastosu mom ujaku protojereju Žarku Gavriloviću.

djordje-6
Mali Vujanići zajedno pevaju u Udruženju „Ćirilica“

Parastos bi, behu i govori neki (uključiv i onaj potpisnika ove ispovesti), ali sigurno taj dan neće po tome biti zabeležen ni na zemlji ni na Nebesima. Dakle, posle tog „zvaničnog“ dela, otac malih Vujanića – Miroslav, autor pesme „Prota Žarko“ – predloži da dečica nešto otpevaju. Nešto srpsko, naravno.

Verujte da se ne sećam šta su deca tačno pevala, samo znam da kad čusmo te angleske glasove da nam se povrati vera u večni život i izgubi ona tuga koja se neumitno javlja kad ste na groblju. „Ne tugujte kao oni koji nemaju nade“, reči sv. apostola Pavla (1 Sol. 4,13), oživele su nam kroz pesmu malih Vujanića.

A pevale su samo sestrice, Lenka i Milica. Brat se nešto postideo ili mu nije bilo do pevanja. Pomislih da možda i nije za „javni život“. Možete zamisliti moje iznenađenje kada sam saznao da je Đorđe Vujanić već sa 12 godina postao pesnik i da ima objavljenu knjigu!

Ako su nama prisutnim na tom parastosu njegove sestrice vratile veru u večni život, Đorđe nam vraća nadu da nije sve izgubljeno, obnavlja veru u neumrlo Srpstvo i obavezuje na dodatni napor da malim Vujanićima, i svoj ostaloj deci, ostavimo srpske zemlje u mnogo boljem stanju nego što su danas.

Zato vas pozivam da odvojite sat vremena za umetnost malih Vujanića – poeziju Đorđa i pevanje Lenke i Milice – i pogledate donji video zapis promocije koja je bila u Udruženju „Ćirilica“ u beogradskoj Skerlićevoj ulici broj 12.

Aleksandar Lazić

www.stanjestvari.com

Da Vas podsetimo:  Vojvoda Putnik – U Kanadi planina a u Srbiji ploča

1 KOMENTAR

  1. Пустите ту децу да буду деца, да се играју и радују, не (зло)употребљавајте их за ваше одрасле шеме и теме. Имаће и превише прилике за озбиљност кад одрасту.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime