Dok se „predsednik“ koprca

2
1506

Pre tačno nedelju dana ode nam „predsednik“ u dalek svet. A kao da je malo ljut. Ne priča ni gde ide, ni šta će tamo da radi. Protestuje mu omladina, sve sam buntovnik, neradnik i badavadžija. Šta ćeš, takvi su im i roditelji, neradnici. A svi znamo: kruška ispod kruške… I dobro omladina i nekako, alʾ i ove druge podgovorili.

Onda, neki dan, „predsednik“ se ne vraća mi se već zabrinuli, da nije karta u jednom pravcu, i da nije zaboravio koferče, mora da se vraća. Kad, izađu „predsednikovi“ najbliži saradnici pred kamere, namrgođeni, i objasne nam i gde je i šta radi. Koprca se, kažu. Dok ti nezahvalni narode, nemaš šta da radiš, pa izmišljaš priče raznorazne.

I istina je, kad god „predsednik“ ode neke ga gluposti od nas, naroda njegovog, sačekaju. Ne zna više šta da radi, da nam lepi flastere preko usta ili da nas sve iza brave ostavi. Samo u njegovom odsustvu. Mada… trajno ima draži.

A ima čovek pravo. Eto, juče čujem hoće neki da podižu spomenik Hašimu Tačiju. Kako Tačiju?! Kažu, čuva celovitost Srbije!!! Nema kod njega kompromisa. Ne da sever, kategoričan. – Da se stavi na javnu raspravu! Znamo mi da Tači ima zadnje namere, alʾ nam zemlju čuva. A i što da mu ne podignemo, kome sve podižemo. Nije ni jednu srpsku zemlju izgubio. A jednu čuva. – Prosto te nateraju da se zamisliš iako znaš da je to još jedna budalaština izazvana odsustvom „predsednika“.

Ovi opet na sva usta o vakcinama…

A „predsednika“ nema. A i šta će kući… Eto prošlo nedelju dana, a omladina nezahvalna, opet protestuje iako je čula da se predsednik koprca.

Da Vas podsetimo:  Nazivi meseci kod Srba i drugih slovenskih naroda

Razmišljam, jeste da su „predsednikovi“ najbliži saradnici kazali, ali kako to da se „predsednik“ koprca. Koprca se riba kad zine na zalogaj golem i slasan. – Nije valjda da je naš „predsednik“ progutao neku udicu… pa se sad koprca.

Dragan Todorović

facebookreporter.org

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime