Domaće sirće od jabuka

0
623

Zdrav i savršen dodatak za sve salate. Evo kako možete da napravite domaće sirće od jabuke.

Sastojci

Potrebno je:

5kg jabuka

2l vode

200g šećera

2 kašike meda

Priprema

Jabuke dobro operite i narendajte na krupno. Rendane jabuke stavite u veću teglu, sipajte vodu, dodajte med i šećer.

Zatvorite teglu, ali ne hermetički već samo blago prekrijte zbog prašine i ostavite na toplom mestu. Tako pripremljene jabuke ostavite 40 dana, a može i duže.

Kad je voda sa jabukama dobila kiselinu koja vam odgovara, procedite jabuke. Nemojte da ih gnjecite već samo procedite kroz gazu. Sirće će biti mutno, ali za nekoliko nedelja talog će spasti na dnu.

Ponovo ga procedite i ako nije ni tada dovoljno bistro ponovo ga procedite nakon nekoliko nedelja. Tada će sigurno biti dovoljno bistro.

Izvor: Recepti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime