Domaći čokoladni krem

0
1036

Krem spada u omiljene namaze mnogih kuća u Srbiji. Palačinke bez krema danas su gotovo nezamislive, a umesto da bacate novac na kupovne proizvode pune šećera i veštačkih materijala, uzmite stvar u svoje ruke i napravite domaći čokoladni krem.
Predlažemo vam zdrav recept za preukusan čokoladni krem.

Sastojci: 2 šoljica domaćih lešnika; 1/3 šoljice prirodnog zaslađivača (meda ili javorova sirupa); 1/4 šoljica kvalitetnog kakao praha; 1 kašika kokosovog ulja; 1 kašičica ekstrakta vanile; 1/8 kašičice himalajske soli.

Priprema: Zagrejte rernu na 190 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite lešnike. Pecite ih u rerni 12-15 minuta.

Potom prebacite tople lešnike u posudu s poklopcem pa protresite kako biste im uklonili koru (ili ih stavite u čistu krpu pa protrljajte kako bi se kora odvojila). Očišćene lešnike ubacite u multipraktik ili kvalitetni blender te, postupno dodajući otopljeno kokosovo ulje, miksajte oko 5 minuta – sve dok ne dobijete teksturu maslaca.

Izmiksanim lešnicima dodajte prirodni zaslađivač (med ili javorov sirup), kakao prah, ekstrakt vanile i so. Ponovno malo izmiksajte kako bi se sastojci lepo povezali i vaš čokoladni namaz je gotov!

Prebacite u teglu sa poklopcem i čuvajte u frižideru do nekoliko nedelja – iako sumnjamo da će vam toliko dugo trajati!

Izvor: opanak.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime