Drašković sve aktivniji u Srbiji – evo gde gradi luksuzan kompleks

1
683

Predsednik Poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković najavio je izgradnju Kliničko – bolničkog centra u Gradu sunca kod Trebinja, novih privrednih i turističkih sadržaja koji će značajno doprineti povećanju standarda stanovništva.

Cilj je ekonomski razvoj uz saradnju i integraciju svih privrednih subjekata, članova novoosnovanog Udruženja privrednika Hercegovine čiji je Drašković predsednik.

“Za sada sam na ovu temu obavio neformalne razgovore, saopštio ideju i viziju, a uskoro sledi da Udruženje definiše pismo namere i da ga uputi na relevantne adrese kako bi se uključili u realizaciju ovog projekta”, kaže Drašković, prenosi Indikator.ba.

On dodaje da je spreman da obezbedi 50 odsto od ukupnih sredstava za gradnju Kliničkog centra, najmodernije institucije tog tipa na Balkanu.

“Moramo definisati idejne projekte i za te projekte definisati izvore finansiranja. Da li će to biti javno privatno partnerstvo, da li ćemo uspeti da obezbedimo donacije, ili neki drugi model ostaje da se vidi u narednom periodu. Lično sam angažovao doktore i profesore sa beogradskog Medicinskog fakulteta i klinika u Beogradu koji rade osnove idejnog projekta”, kaže prvi čovek Swisslion-a.

Drašković je kazao i da u Vršcu radi intenzivno na projektu izgradnje Grada vina. Reč je o kompleksu koji će raspolagati luksuznim hotelima, muzejom, vinskim podrumom…

“Vlasnik sam Vršačkih vinograda, koji imaju tradiciju dugu preko 400 godina i jedno su od najstarijih vinogorja u Evropi”, dodaje Drašković najavljujući brojna iznenađenja i velike investicije i na ovom projektu, navodi portal trebinjelive.

Izvor: Indikator.ba/Trebinjelive

1 KOMENTAR

  1. Lepo zvuci ali sta ono bese uradio sa sremskomitrovackom klanicom “ Mitros“ ? Sve je upropastio i ostavio stotine ljudi na ulici bez posla. Tek toliko za sada.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime