Drašković začuđen: CG starija od Srbije, kako je moguće da je narod uz SPC i da ide za popovima?

6
358
Foto Printscreen

Drašković je za sarajevsku TV Fejs rekao da je parlamentarnu većinu u Crnoj Gori dobila šarolika koalicija stranaka, „koji su samo naizgled rogovi u vreći“.

„Pošto je Crna Gora članica NATO-a bilo je vrlo rizično krenuti protiv NATO-a i toga članstva, i onda je u toj koaliciji u kojoj, ja vjerujem, da nema nikoga ko je iskreno ni za Evropsku uniju, ni za NATO, bar ono bezrezervno, došli su u situaciju da malo guslaju da su za zapad, da su za NATO, za evropske vrijednosti, jer i drugi koji govore da to sve podnose, radi jedinstva koalicije. A zapravo mislim da su jedinstveni u tom retrogradnom političkom projektu kad je u pitanju Crna Gora„, kazao je Drašković.

Trojna koalicija, kaže, na vješt način pokušava da se predstavi kao prozapadna, iako tu, navodi on, nema ničega prozapadnog „ako ti parlamentarnu većinu, predsjednika skupštine i mandatara biraš u manastiru“.

Ali ja ne vjerujem da oni neće uspjeti da sastave vladu. Mislim da će se vlada sastaviti, koliko će trajati, to je drugo pitanje. Mnogo toga je uloženo u taj projekat, svašta je uloženo da bi taj projekat propao. Ne daju moćni pokrovitelji“, rekao je Drašković.

Na pitanje ko su pokrovitelji, on kaže da „znamo odakle dolaze pokrovitelji“.

On je rekao da nema veće vrijednosti kod ogromne većine Crnogoraca od istorije, imena i od svoje država koja je, kako je rekao, istorijski možda i starija od države Srbije.

Drašković kaže da ne može da vjeruje da narod, poput crnogorskog, koji je iznjedrio najveće pisce, vojskovođe, diplomate, slikare bude do te mjere izmanipulisan u 21. vijeku da u desetinama hiljada krene za popovima i za kandilima.

Da Vas podsetimo:  Sako skuplji od Kosova!

Da se taj narod prosto preda nekakvoh stihiji koja je naticivilizacijska, nazadna, nečemu čega nije bilo u Crnoj Gori ni onda kad su njeni gospodari, vladike, bili istovremeno gospodari Crne Gore. I Njegoš je bio vladika. Ali, ja mislim da bi se on, da ustane iz groba, prekrstio i desnom i lijevom nad tim litija‚ ma i nad onim što je bio govor sa tih procesija, na kojima su se tobože branile svetinje. Svetinje Crnogoraca se branile od Crnogoraca„, rekao je Drašković.

Napominje da je Crna Gora do 1918. bila nezavisna kraljevina taman onoliko koliko je bila nezavisna i kraljevina Srbija.

Strašna je, kaže Drašković, bila propaganda koju su tabloidi i televizije s nacionalnom frekvencijom vodili protiv Crne Gore.

Bilo je nevjerovatno slušati priče da su Crnogorci ustaše, da je Crna Gora ustašk država. Strašna propaganda je bila i preko srpskih medija u Crnoj Gori. Nekako su uspjeli ubijediti Crnogorce koji se osjećaju kao Srbi da su oni ugroženi„, ističe Drašković.

Drašković smatra da u regionu postoje ambicije za kreiranje velikodržavnih projekata, te da bi samo jedna mala varnica mogla da zapali Balkan.

„U Balkan se ne smije dirati, u granice niko ne smije i neće dirati, iako ambicija ima“, poručio je Drašković.

Komentarišući formulaciju tzv. Srpskog sveta, Drašković kaže da je to falsifikat preuzet iz Moskve, gdje je na sceni objedinjavanje „ruskog sveta“.

Drašković ne vjeruje da će na Balkanu doći do crnog scenarija koji bi podrazumijevao ratne sukobe na ovim prostorima.

Izvor: In4s.net

6 KOMENTARA

 1. Otpisani kadar i isluzeni politicari (Draskovic i skoro zaboravljeni Svilanovic) su cesti gosti u BIH….Tamo se jos pravi gusta magla gluposti da bi se prikrila stalna pljacka i stvarala tenzija i mrznja.

 2. Вук Драшковић је био све што се могло бити:
  комуниста и антикомуниста, титоиста и антититоиста, монархиста,
  анархиста, неверник и верник, четник, англофил, германофил, русофил,
  националиста и интернационалиста…
  Клањао се и заклињао – пред петокраком и крстом!
  Коначну заклетву је дао пред доларом – плаћеник – те зато призива
  Србију у НАТО!
  Једном речју, како то кажу Херцеговци: „ХерцеГОВАНАЦ“!

  Он је био и “лидер“ СПО?!
  Руска пословица:
  Нема породице без наказе, али те наказе не би требало да буду они који су
  лидери.”

 3. Вук је олињао али натовску ћуд не мења.
  Уз нато окупацију Србије и Црне Горе, он и његов бато посташе милијардери (говорим о еврима). Важно је само да кад газде затегну дизгине да крене у блаћење Србаља.
  Некада су джаве протеривале такве битанге у оне земље које чију власт брани олош.

 4. Откуд искочи ова офуцана сировина, као чупавац из кутије?! Ко је отворио врата од кавеза?Сећам се кад је деведесетих кандилао и чинодејствовао с поповима, и хвалио се како ће демонстранте подржати часне сестре и процесија. Онда је владика Иринеј Буловић, видно изнервиран, рекао на РТС-у да у православљу не постоје часне сестре, него монахиње, и нема процесије, него литије. „Зашто помиње оно о чему нема појма“, плануо је Иринеј. Једном је балавио на истом РТС-у како је као дете једног лета чувао овце у Гацком, па је огладнео и тражио од бабе да једе. Али она му је рекла: „Данас се пости, данас је Видовдан.“ Одрастао сам у Поморављу и не памтим да је ико икад постио на Видовдан. Онда смо ишли у школу јер су тада делили књижице с оценама. После сам схватио да је православље друкчије код оних који су одрасли међу турчијашима и католицима па су морали да балансирају између једних и других, док се нису докопали Србије, београда, Војводине, где су се представљали као некакви бранитељи српства (њихова омиљена поза).

  • Izvini Vuk jeste senilno matoro olinjalo bradato stvorenje ali, Vidovdan se uvek posti ako pada u vreme apostolskog posta a to zavisi od Vaskrsa.
   To sto Vuk nije znao nista i nezna ni danas o veri nije krivo mesto gde je ziveo vec njegov tata ubica srpske omladine i strastveni komunjara a i Vuk je dugo bio komunista.
   Samo da ispravim nista licno, ja postim svaki post i svaki posni dan od malih nogu pa ne bi zelela da se ljudi dovode u zabludu.
   Pravoslavni Srbi znaju da je Vuk samo Srbin po potrebi, i to sve neuspesnije, procitali ga i vrabci na granama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime