„Država svakog dana oduzme troje dece !“ – Dr Zoran Milivojević

0
1677

Na tribini održanoj 1. Marta u muzeju automobila, u organizaciji Društva Srspkih Domaćina , pod nazivom  „Кuda ide srpska porodica“ okupljenima su se obratili dr Miša Đurković direktor instituta za Evropske studije, dr Zoran Milivojević psihoterapeu i dr Miloš Stanković sa pravog fakulteta u Beogradu,

Dr Zoran Milivojević je u svom osvrtu na trenutno stanje u Srbiji apostrofirao da je srpsko društvo prilično bolesno i da mu treba pomoć. Takođe je upozorio i na pojačan rad države na oduzimanju dece , kao i na problem građanskog zakonika koji državu pozicionira u prvi plan dok porodicu naziva najvećom opasnošću za decu. Sa posebnom pažnjom se osvrnuo i na problem feminizma i na napade na belog muškarca.

U nastavku tribine dr Miša Đurković  je izneo probleme u vezi genetske manipulacije i himerizacije medicine, popisao je i izneo rezultate borbe protiv pogrešnih zakonskih rešenja kao probleme koje borci protiv ovakvih zakona imaju, a to su većinom tužbe raznih feminističkih , rodnih i LGBT organizacija, posebno je pomenuo tužbe protiv Vladimira Dimitrijevića, Slobodana Antonića i Branislav Ristivojević i drugi.

Pravnim okvirom se bavio dr Miloš Stanković koji je u kratkom ali preciznom predavalju izneo razvoj porodičnog zakona od kneževine Srbije do danas, sa posebnim osvrtom na greške koje su nastale u najnovijem građanskom zakoniku gde recimo prostitutka postaje član porodice.

HelmCast Produkcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime