DSS KiM: Vlast Srbije radi u korist Šiptara!

1
753

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Poslednji dogovor Marka Đurića kojim se dozvoljava, kako vlast u Beogradu kaže, „statusno neutralnim“ tablicama prolaz kroz Srbiju, govori da Beograd krupnim koracima zaokružuje kosovsku državnost.

Iako je SNS tokom dolaska na vlast obećavala da će poništiti sve Borkove dogovore, između ostalog i na svom mitingu u Kosovskoj Mitrovici, ona ne samo da ih nije poništila, nego ih je i pojačala na štetu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Direktor Kancelarije za KiM se još hvali da je sprečio ukidanje srpskih tablica na Kosovu i Metohiji, pa se postavlja pitanje od koga je on to sprečio, imajući u vidu da su Srbi na Kosovu i Metohiji srpske registarske tablice do 2012. godine mogli da koriste širom Kosova i Metohije a danas samo na severu. Ako je Marko Đurić dozvolio da se separatističke tablice Prištine kreću širom ostatka Srbije valjda je mogao da traži reciprocitet i da se srpske kosovske registarske tablice slobodno kreću po južnoj srpskoj pokrajini.

Još gori i štetniji sporazum po Srbe u Kosovskoj Mitrovici je upravo onaj povodom mosta na Ibru. Pre par godina je vlast u Beogradu po sistemu Savamale u fantomkama i najlon čarapama, buldožerima srušila barikadu na mostu.

UKLANJANJE BARIKADA

2016-09-16_214555

Desno: rušenje barikade na mostu, pod okriljem noći

Neposredno posle toga, pojavio se spomenuti Marko Đurić koji je govorio i pričao bajke o parku mira na samom mostu. Sada su uklonili i taj park mira i omogućili da Albanci iz južnog dela grada slobodno vrše ekspanziju na sever. Direktor Kancelarije za KiM Srbima govori da je to veliki uspeh jer oni ne mogu kolima da idu glavnom ulicom u severni deo grada ali zato mogu peške još masovnije da osvajaju prostor na severu grada koji nisu mogli da osvoje punih 14 godina.

Da Vas podsetimo:  Razlaz saveznika i demokrata u srpskoj opoziciji

Međutim, na samo 20-ak metar od glavne ulice Marko Đurić otvara automobilsku saobraćajnicu, rušeći pritom Trg braće Milić sa postojećim amfiteatrom. Trojica rođene braće Milić kao srpski vojni policajci tokom 1999. godine ubijeni su od strane separatista UČK u Drenici. Neposredno posle toga njihov otac je premino od žalosti. Marko Đurić ruši trg heroja da bi napravili prolaz kojim će Albanci iz južnog dela grada vršiti ekspanziju na sever.

izdaja

I ono što Beograd krije, jeste da se složio u Briselu da se odmah do mosta u severnom delu grada izgradi džamija čime bi se kompletirao masovan dolazak Albanaca iz južnog dela grada. Već može da se zamisli da će svakog petka na hiljade Albanaca iz južnog dela grada, čiji je broj veći od sto hiljada, dolaziti da vrše verske obrede u severnom delu, da bi svojim masovnim prisustvom pokazali Srbima u severnom delu grada da im je mesto u užoj Srbiji a ne na Kosovu i Metohiji. Albanci su već krenuli sa otvaranjem kafića u severnom delu grada uz dozvolu lokalnih vlasti biranih 2013. godine po zakonima separatističke samoproglašene republike Kosovo.

Zato u budućnosti ako se budu dešavali bilo kakvi incidenti i ako Srbi budu stradali zbog izdajničke politike sadašnje vlasti na duši će ih nositi Aleksandar Vučić i Marko Đurić.

Usput, bez obzira na gromoglasno najavljivani i spektakularno prezentovani projekat naselja tzv. Sunčane doline u nedođiji, od gradnje za sada nema ništa. Ovo iz razloga, jer je gradnju zabranio predsednik vlade samoproglašene republike Kosovo Isa Mustafa. Ako Beograd stvarno želi da gradi stanove za Srbe-povratnike u severnom delu grada, postoji toliko mesta sa kompletno izgrađenom infrastrukturom koja su mnogo zahvalnija i svrsishodnija za gradnju od gradnje po divljinama. Doduše po pustahijama, divljinama i nedođijama mnogo se lakše pere državni novac.

Da Vas podsetimo:  Bankrot naroda Srbije

U Kosovskoj Mitrovici
16.09.2016. godine

Predsednik pokrajinskog odbora
Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

1 KOMENTAR

  1. To i nije novost. Novost bi bila da narod na bilo koji nacin pokaze da je protiv toga. Dosta je, kaze, vec propatio zbog Kosmeta, ne bi jos vise. Kaze se da onaj ko zrtvuje slobodu radi sigurnosti ne zasluzuje ni jedno bi drugo. I po pravilu ih nema…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime