Dveri: Nova vlada već odlučila da menja Ustav, da se odreknemo KiM…

0
629

KRENUĆE I U OTPUŠTANJE 12.000 ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU

Screenshot_3-13-696x419Ani Brnabić je jasno da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju te njen zadatak i nije da Srbiju uvede u EU, već da Srbiju odvoji od uticaja Rusije, kako bi Brisel dalje neometano nastavio sa kolonijalnom upravom u Srbiji i kako bi i dalje crpeo sva naša prirodna i privredna bogatstva.

NOVA Vlada Aleksandra Vučića, na čelu sa Anom Brnabić, donela je za samo desetak dana četiri ključne odluke: da menja Ustav Srbije, da se odreknemo Kosova i Metohije, da okrenemo leđa Rusiji i da se otpusti dvanaest hiljada radnika u javnom sektoru.

Nakon tri započeta zadatka, predsednik Vlade ne miruje. Kreće dalje u realizaciju i u svojoj izjavi za američku novinsku agenciju Blumberg ističe da će Srbija, ako bude primorana da bira između članstva u Evropskoj uniji i Rusije, izabrati EU.

Pored to što je njen mandat diskutabilan, obzirom da za nju niko nikada nije glasao, građani Srbije se nikada nisu na referendumu izjasnili da li žele pridruženje Srbije EU ili ne. Jedna od najvećih evropskih vrednosti je upravo poštovanje volje naroda, te ne vidimo kako nametanje ovako važne odluke predstavlja dalju demokratizaciju društva.

Pri tom je predsednik Vlade izjavio da „bez obzira na to da li smo u potpunosti spremni 2020. da se pridružimo EU, to će opet zavisiti od EU da li želi da prihvati nove članice“.

Ani Brnabić je jasno da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju te njen zadatak i nije da Srbiju uvede u EU, već da Srbiju odvoji od uticaja Rusije, kako bi Brisel dalje neometano nastavio sa kolonijalnom upravom u Srbiji i kako bi i dalje crpeo sva naša prirodna i privredna bogatstva.

Da Vas podsetimo:  Preminuo sokolski starešina Pavle Vračarić

Srpski pokret Dveri ne vidi ništa sporno u unapređenju uslova za poslovanje u Srbiji, ali ne zarad stvaranja uslova za rasprodaju privrednih i prirodnih bogatstava Srbije stranim kompanijama, već zarad razvoja domaćeg preduzetništva kao jedinog pokretača privrednog oporavka. U tom smislu okretanje od posebnih uslova za poslovanje sa Ruskom Federacijom i evroazijskim tržištem bi predstavljalo vrlo nepromišljenu i štetnu odluku.

Najava otpuštanja radnika nas takođe veoma zabrinjava. Srbiji je svakako neophodna reforma javnog sektora, ali nikako po cenu otpuštanja i daljeg porasta broja nezaposlenih. Dveri se zalažu da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini i o svom ekonomskom, privrednom i nacionalnom napretku, te ćemo rad novog predsednika Vlade zato meriti sposobnošću da se odupre pritiscima MMF-a i Brisela i ne dozvoli otpuštanje radnika i osiromašenje naših porodica.

(saopštenje Srpskog pokreta Dveri)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime