Dvoboj za južnu prugu

2
795

treniiiii-780x439-585x390Posle 18 godina prekida, železničke linije Beograda sa KiM, danas je trebalo, kako je već više puta, pompezno najavljeno u medijima, da brendirani voz projuri kroz administrativnu liniju sa KiM i svečano bude dočekan u Kosovskoj Mitrovici. Međutim, do toga nije došlo. Šta se to dogodilo?

Odmah na početku da kažem, kada sam čuo za vest o brendiranom vozu i planu da isti uspostavi liniju Beograd-Kosovska Mitrovica, bio sam jako skeptičan. Da ne grešim dušu, voz jako lepo izgleda, onako nov, sa trobojkom i natpisima, iznutra ukrašen freskama, pa još i ruski, gde ćeš bolje! Međutim, ima samo jedan mali problem, sam put tog voza, unapred je osuđen na neuspeh. Nije u pitanju kvalitet voza, ili sposobnost mašinovođe da njime upravlja, to ponajmanje, nisu u pitanju čak ni brze pruge juga Srbije, postoji problem na mnogo višem nivou. Tom vozu, treba da prethodi snažna i suverena srpska politika, da bi isti, stigao na cilj, u suprotnom vidimo rezultat.

Ovde se, namerno mešaju uzrok i posledica. Nisu Šiptari krivi što su zaustavili voz, već je režim kriv, što je potpisao Briselski sporazum i samim tim dao ingerencije Šiptarima da divljaju na severu Kosmeta. Pa, gospodo iz vlasti, ko je ugušio bojkot Srba povodom šiptarskih izbora? Ko je slao batinaše? Šiptari, ili vi?!

A sada, kada ste hteli, da još jednom, po ko zna koji put, pustite „dimnu zavesu“ u vidu brendiranog voza, da sakrije svu vašu nesposobnu politiku, kojom ste KiM prepustili u potpunosti Šiptarima, sada vam se ista ta politika obila o glavu, jer za divno čudo, Šiptari ne poštuju dogovore.

Dali ste sve što se dati moglo, a sada, kada zauzvrat tražite od Tačija, da makar, pusti jedan voz do Kosovske Mitrovice, onako čisto, samo jednom, jer usput dolaze i predsednički izbori, vaš drug vas je na kraju pustio niz vodu. Naravno, vaša reakcija je bila očekivana, na duge cevi šiptarskih specijalaca vi odgovarate molbama, vi molite. Do god je tako, Šiptari će sve više gaziti ono malo Srba što je tamo preostalo. Gde vam je sada, onaj nesrećni, dogovor o Zajednici srpskih opština? Pa kako ste mislili da te Srpske opštine spojite sa maticom, ako ne železničkim saobraćajem? Možda teleportom?

Da Vas podsetimo:  Linija za „pametne”

Još nešto, da su hteli, Šiptari bi taj voz digli u vazduh, a ne bi se snimali telefonima. Nego, znaju i oni sa kim posla imaju, što da komplikuju stvari, kada mogu da jednim snimkom, sruše kompletnu politiku Aleksandra Vučića i da time dobiju dvoboj za južnu prugu.

Nikola Pavlović

www.fondsvetozarmiletic.rs

PODELI
Prethodni tekstSrbija u Kosovskom “čvoru”
Sledeći tekstPredstava

2 KOMENTARA

  1. Hm,hmm..narod, jos uvek „vidi RSK“..ali “ devojka je svoje oci klela, oci klela…“, pa ispade, „dubl“, Aleksandar Vucic i Jelena Milic, eksponenti iste „paljitik“, sa tv performansom,za landaranje naroda.

  2. Gospodine Pavlovicu u potpunosti se slazem sa vasim tekstom. Sta hoce svemocni Vucic ? Rasformirao je poluciju, ugasio sve institucije Srbije, dozvolio novi pozivni broj,a prodaje nam ga kao broj neke geografske oblasti, on im daje potpisuje sve atribute drzavnosti a pred narodom izigrava spasitelja zaustavivsi voz kako nebi rizikovao srpske zivote.Zar sve ove manipulacije nas narod stvarno nevidi?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime