Džem od šljiva po bakinom receptu

0
572
Foto: YouTube Screenshot

POTREBNO JE

    • 3 kg šljiva bez koštica
    • 500 g šećera

PRIPREMA

Proberite voće, pa sve trule i nezdrave plodove bacite. Operite ga i očistite od koštica, pa stavite u šerpu i dodajte šećer. Počnite s kuvanjem na umerenoj temperaturi, jer će samo tako voće pustiti svoj sok, a šećer početi lagano da se topi. Mešajte da se šećer i voće lepo sjedine i pustite da se krčka. S vremena na vreme promešajte, da se ne bi zalepio za dno posude u kojoj kuvate. Kada ispari jedna trećina tečnosti koja se stvorila u toku kuvanja džema, uključite rernu na 180 stepeni, prespite džem u odgovarajući tepsiju, tako da količina džema koju ste sipali u tepsiju ima bar dva prsta manji nivo od dubine tepsije, i dokuvajte ga u rerni.

Dakle, sat vremena džem kuvajte u šerpi i još sat vremena u rerni.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime