Evo kako da napravite najbolji vojnički pasulj

0
1739


Sastojci:

700 grama suvog pasulja
700 grama slanine
velika šargarepa
2 velike glavice luka
3 kašike pirea od paradajza
so ,biber,  začini po ukusu
lovorov list
feferon
300 grama usitnjene govedine
100 grama svinjske masti
3 kašike brašna
3 kašike crvene paprike
3 čena belog luka

Priprema:

Pasulj i suvo meso dobro namočite pre pripreme ili još bolje ostavite uveče da prenoći.
Kratko prokuvajte, procedite i dolijte oko dve litre tople vode.
Suvo meso prokuvajte, dodajte pasulju. Kožicu od slanine nemojte bacati, već je prodinstajte dok se sitno naseckana govedina dodaje naknadno.
Dodajte pasulju povrće i začine, te kuvajte dok voda ne pobeli
Dodajte pire od paradajza.
Na masti kratko popržite brašno, crvenu papriku i beli luk za zapršku.
Dolijte hladnom vodom i ulijte u lonac.
Dodajte lovor i kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

Savet:

Za dobar pasulj su vam potrebni razni sastojci mesa. Što je količina veća, to će pasulj biti bolji.
Nemojte izbegavati zapršku.
Meso, naročito ono suvo treba biti domaće kako bi bio savršen savršen ukus.

Izvor: opanak.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime