Fejsbuk: Ponuda za prodaju srpske zemlje

2
842

screenshot-www facebook com 2015-02-25 01-49-04

Оvih dаnа su mi iz nеkih nеvlаdinih оrgаnizаciја pоnudili dа im ustupim fоtоgrаfiје kоје su snimlјеnе оd strаnе kоmisiје zа rаtni zlоčin i rаtnu štеtu i tо svе fоtоgrаfiје kао i filmоvе аkо su sаčuvаni: svе sаm mоgао dа оčеkuјеm, аli dа mi bеlоsvеtski plаćеnici nudе nоvаc dа prоdаm srpskе žrtvе i srpsku zеmlјu tо mi niје ni u snu niје dоlаzilо. I nisаm mоgао dа ćutim а dа оvо nе оbеlоdаnim.

2 KOMENTARA

 1. Koje nevladine organizacije? Da li su domace ili strane, medjunarodne? Koje projekte su u proslosti sprovodile?

  U koju svrhu bi se fotografije koristile? Za koji projekat su trazene? Sa kojim drugim vladinim i nevladinim institucijama saradjuju na tom projektu?
  Ko im je odobrio sredstva za projekat? Sta zele postici tim fotografijama?

  Imas pravo da ih sve ovo pitas, ako su transparentne dobices informacije, pa tek onda izvedi zakljucak.
  Postoji ugovor kojim se fotografije mogu zastiti da se npr. mogu koristiti samo za odredjeni projekat tokom odredjenog vremenskog perioda. Ako su im te fotografije toliko bitne mozes cak i ugovorom traziti da ucestvujes u projektu, tj da kontrolises upotrebu fotografija da ne dodje do zloupotrebe, da se npr niti jedna brosura ne moze odstampati bez tvoje prethodne saglasnosti.

  O kojim se uopste fotografijama radi, tj na kom podrucju i tokom kog rata su snimljene jer je bilo pre-vise ratova?

  Ako vec nisi mogao da cutis i morao si da obelodanis onda daj i potpune informacije, pogotovo ako si ocenio da bi fotografije i snimci bili zloupotrebljeni.
  Zbog nedostatka informacija ovo tvoje velikim slovima ispisano dranje mogu samo (nadam se pogresno) protumaciti kao tvoja zelja da dobijes „bravo Srbine“ poklike i zahvalnost koja ti je mozda i verovatno uskracena za tvoj stvarno veliki dobrinos ovoj zemlji.
  Ovako mogu da ti kazem „svaka ti cast i hvala“ za tvoju odbranu zemlje tokom dva rata, ali za ovaj postupak ne mogu jer ostaje sumnja da je mozda brzopleto propustena prilika da se za skrene paznja na zrtve i stetu.

  Htedoh ti ovo ostaviti i na FB-u ali mi na zalost nije omogcena ta opcija.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime