Fejsbuk: Šta je Cipras uradio za prva 24 sata

1
921

Malo u šali, a više ozbiljno, Cipras deluje kao pravo osveženje na političkoj pozornici Evrope. Videćemo da li će nastaviti istim putem kojim je krenuo pre nego što je dobio izbore. Naime, i predsednik srpske vlade je mnogo toga obećavao u predizbornoj kampanji, a kada je zaseo na kormilo zemlje, obrnuo je ćurak naopako – i sada radi sve suprotno od onoga što je obećavao narodu, koji je zbog tih (ispostavilo se lažnih obećanja) za njega glasao.

Nadajmo se da u Grčkoj neće biti kao u Srbiji, te da će mlađani Cipras pokazati i Grcima i Srbima da su ekonomske mere koje im je nametnula EU, Svetska banka i MMF, zapravo, smrtonosna omča za one koji u takav način „lečenja“ poveruju. To jeste, Cipras će, verujmo, pokazati da bi više uspeha u vođenju ekonomije jedne zemlje imala baba Vanga (ili baba Ćorka), nego što će tog uspeha biti u poslušnom izvršavanju naloga „trilateralnih“ finansijskih magova.

D.G.

1 KOMENTAR

  1. Hm Hmmmm … duplo osecanje. Ovaj Tzipras ako je odbio svestenika – ili je atesita tj. komunjara u dusi ili ne priznaje grcku crkvu i govori im da grese mnoge rabote. Ko malo bolje zna razume me. Ko ne, nek ne zameri.
    To sto je polozio venac – definise sebe kao komunistu odnosno, ne verujem da komunizam moze da zazivi u evropskoj Grckoj sada…i Obama mu je cestitao, hehhh. Mozda je eto, pokazao divljenje zrtvama politike iz tog doba mada verovatno vasi citaoci ne znaju pricu o gradjanskom ratu u Grckoj posle II sv. rata …
    Prijem ruskog ambasadora je nedvosmislen signal da ce spoljna politika biti ekonomski interes Grcke da proda rusima robu. E sad…kolika je ta kupovna moc bila i kolika je sada … pitanje je…a narocito koilka ce biti, jebes ga,ako nas ne srede nekim novim suludim ratom, sto ne treba iskljucivati nikako, Putin ljudi nije sala.
    Meni ovaj lik lici na nekog novog Vodju, nesto ko ovaj nas,domaci. Ne vidim dobro za komsije grke. Verujem da je doveden da EU polako pocne tone. Prvo ce Grci dobiti nazad svoju drahmu ali nece izlaziti sa njom unutar EU trzista…bla bla… a onda ce i Italijanima i Spancima pa onda i Francuzima dozvoliti isto i tako…trebalo bi da usps tvorcima ideje slabe EU. Cik pogodimo kome to odgovara?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime