Festival „Roditeljstvo novog doba“

1
1128

BEOGRAD – Treći međunarodni festival „Roditelјstvo novog doba– Roditelјi su kreatori budućnosti“ održaće se 3. i 4. marta u Beogradu.

„Roditelјstvo najčešće kod lјudi aktivira strah i brigu, iz čega proizilazi prirodna želјa za kontrolom dece. Misija našeg festivala i udruženja sa istim nazivom je podrška roditelјima i svima koji rade sa decom u oslobađanju od straha kako bi lakše osvestili činjenicu da kada odustanemo od straha, brige, kontrole i sile – pred svima nama se otvaraju mogućnosti za uzbudlјiv lični rast i razvoj i istinsko povezivanje sa sobom, decom i drugim lјudima”, piše na zvaničnoj internet stranici Festivala.

„Neuronauka nam pokazuje da je povezanost osnov razvoja dečjeg mozga, osnov za zdrav mentalni, fizički i socijalno-emotivni razvoj svakog čoveka. Verujemo da je to dobar put za razvoj velikih potencijala dece i njihovo odrastanje u lјude koji će imati razumevanje i saosećanje za druge, što je glavni preduslov za ostvarivanje dobrih odnosa. Danas znamo da su upravo odnosi sa drugima ono što nas čini srećnim i zadovolјnim”, ističe se u najavi.

Na ovom festivalu okuplјeni su na jednom mestu stručnjaci i roditelјi koji žele da podele svoja autentična iskustva i znanja sa drugim roditelјima i stručnjacima iz oblasti roditelјstva i nauke o razvoju čoveka.

Među govornicima i predavačima su brojni ugledni lјudi iz struke koji će pričati na temu roditelјstva, svako iz svog ugla i u okviru svoje teme.

Prvog dana festivala govoriće akademik prof. Mirjana Sovilј govoriće na temu put do zdravog i kreativnog deteta, Dr Jelena Jovanović će nastupiti sa temomo „Iscelјitelјski pregled bebe“, zatim slede Blaga Lazić „ Razgovor sa seoskom mamom sa beogradskog asfalta”, a zatim Jelena Ćustić „Iskustva mame sa četvoro dece i predstavlјanje Centra za prirodni porođaj“, Jelena Ter Har „Razvoj samopouzdanja i unutrašnjih snaga buduće mame“, Ivana Veličkov „Postelјica – magija koju rađamo“.

Da Vas podsetimo:  Prvi roman mladog niškog pisca i novinara u užem izboru za NIN-ovu nagradu

Drugogo dana festivala 4. marta govoriće Jovana Ružičić „Mame danas u Srbiji – novo istraživanje“, Nikolina Milosavlјević „Roditelј kao uzor za razvoj emocionalne intelegencije kod deteta“, Snežana Milanović “Senzorna integracija – kad je dete osetlјivo“, Marija Kostić „Senzorna integracija – kad je dete osetlјivo“, Dr Mirjana Micović “Čudesna medicina za decu”, Maja Živković “Genetika u osnovi spokojnog roditelјstva“, Patrik Balint “Kako emocije roditelјa i iskustva tokom porođaja snažno utiču na naš dalјi tok života“.

Na događaju će biti i održane radionice pa će tako Patrik Balint govoriti o “Anatomiji porođaja sa fiziološkog i psihološkog aspekta i kasnijim životnim modelima” i Nataša Vukićević sa temom “Urbano baštovanstvo – najbolјa igraonica za vas i vaše dete: Zasadite bilјku sa svojim detetom“.

Kuća dobrih vesti

dobrevesti.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime