Filip Flisar u mlaznoj akciji kroz rodni grad

0
1021

filip-2Kasniš na mamin ručak? Nije problem ako imaš mlazni pogon na leđima.

Svaki sin zna da kašnjenje na mamin ručak nikad nije opcija. Ama, baš nikada! Međutim, desi se i to, s vremena na vreme…

I dok bi mnogi od nas izmislili najgluplji mogući izgovor, zvali mamu i molili je za oproštaj, Filip Flisar ima svoj način rešavanja problema. Kada si Ski Cross svetski šampion, to ima svojih prednosti – Filip nije samo ponosni vlasnik najpoznatijih svetskih brkova u svetu skijanja, već je i ponosni vlasnik mlaznog motora za leđa.

Sa 96.000 obrtaja u minuti i ispusnim vazduhom koji dostiže temperaturu i do 850 °C, Filipova leđna naprava može da ga “potera” i do 120km na sat.

Kada je shvatio da može da zakasni kod mame na ručak, Filip je stavio svoj mlazni motor na leđa i bukvalno se otisnuo kroz svoj rodni grad Maribor u Sloveniji.

– Brzo skijanje sa mlaznim motorom na leđima na otvorenom prostoru je jedno, međutim, kada se na ovaj način otisnete po asfaltu, granitnim pločama i zaleđenom betonu u sred glavnog gradskog trga, ispostavilo se da je potpuno druga priča – rekao je Filip Flisar.

filip-3Kao pravi lokalac, Filip je napravio par skretanja i išao prečicama, tako da je verovatno prekoračio dozvoljenu brzinu u nekim delovima grada, međutim, ipak je stigao kući na vreme, a da se u međuvremenu nije uvalio u neprilike. Filip nije dobio nikakvu medalju nakon ove trke sa vremenom, ali možemo sa sigurnošću da kažemo da je njegova mama bila izuzetno ponosna na njega što je stigao na vreme i da to pečenje nikada nije bilo ukusnije.

O Filipu Flisaru: Flisar je skijaš iz Slovenije koji se takmiči u disciplini ski kros. Učestvovao je na zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru (8) i Sočiju (6), 2015 godine osvojio je prvu zlatnu medalju za Sloveniju na Svetskom prvenstvu. Zaštitni znak Filipa Flisara su njegovi brkovi koji su ujedno i najpoznatiji brkovi u Sloveniji.

Da Vas podsetimo:  Pčelarstvo je profesija satkana od ljubavi, rada i slobode

www.ozonpress.net / Foto: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime