Mario Hvala Foto: Robert Getel / Noizz.rs

Mario Hvala, bric iz Novog Sada nedavno je zainteresovao i svetske medije pošto je na glavi mušterije napravio portret lidera Severne Koreje Kim Džong Una. To je jedan od u nizu „tetovaža na glavi“ koje pravi već osam godina.

Mario tvrdi da ne postoji ništa što ne može da iscrta na glavi mušterije. Ima 33 godine i počeo je da pravi „tetovaže na glavi“ u Sloveniji.

Mušterija je tražila dve ravne linije na glavi, ali je Mario osetio nalet inspiracije, pa je predložio intrigantniji crtež i čovek je otišao kući s tarantulom.

10 foto-dokaza da je prelazak sa duge na kratku kosu magičan

Posle toga Hvala je nastavio da usavršava svoje veštine i pošto se vratio u Srbiju pre četiri godine, brzo je postao poznato ime u salonu „House Damian“ u Novom Sadu. Od tada je na glavama klijenata napravio najrazličitije portrete poznatih.

Svetske medije je zainteresovao pošto su do njih stigle fotke obrijanih glava sa slikama Nikole Tesle, Novaka Đokovića, ali i lokalnih političara. Najveću pažnju je ipak izazvao nasmejani Kim Džong Un, a vest o tome su objavili i Huffington Post i Unilad.

Mario je izjavio da mu je potrebno od tri do pet sati da bi završio neki portret. Koristi makaze i brijače, ali dosta vremena posveti i samom crtežu. Kako kaže, glave ljudi su uvek drugačije i uvek mora da nađe najravniji deo za portrete, da ne bi delovali izobličeno.

S obzirom da prosečnom čoveku kosa naraste oko 1,5 cm za mesec dana, Mario kaže da njegovi portreti počnu da se gube posle osam do 10 dana. Ipak, to ne sprečava ljude da mu plate oko 120 evra za detaljan portret.

Britva, talenat i par sati rada i evo sta se desi / Razor, talent and couple hours of work and this is what happens @djokernole @djokovic #housedamian #novak #novakdjokovic #nolefam #hairtattoo
 noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime