Funkcioner iz Rožaja iskren: Rodio se kao direktor

0
258

Funkcioner iz Rožaja javno je priznao da je rođen kao direktor. Od 32 godine radnog staža 30 je bio direktor! I to ne bi bilo ništa čudno da se radi o nekoj privatnoj firmi, ali Rožajac je na čelu lokalnog komunalnog preduzeća, odnosno već tri decenije upravlja opštinskom imovinom i brani javni interes građana u toj oblasti. A kako ga brani govore zaposleni u toj opštinskoj firmi. U njoj rade braća, sestre, prijatelji, sestrići, bratanići, strine i ujne, rođenog direktora! 

Ovaj primjer dokazuje koliko je Crna Gora duboko ugazila u more korupcije i nepotizma. Ukoliko jedan direktor može biti direktor 30 godina i čak da se hvali kako osim toga ne zna ništa drugo da radi, dokle smo to došli i kuda idemo? Rožaje nijesu takva zabit da se do nje ne može doći, pa da čovjek kaže da zbog toga nema ko da zamijeni nesmjenjivog direktora. U Rožajama ste za par sati vožnje, pa bi valjalo da se obiđe taj grad i obiđe ovaj direktor koji je već zagazio u četvrtu deceniju direktorskog staža. Ne znam da li je baš  za Ginisa, ali mislim da na njega treba obratiti pažnju.

Ukoliko nekome treba posebno objašnjavati zašto je neko direktor 30 godina onda kao i da nije odavde. Crna Gora ima i trodecenijskog premijera ili predsjednika države, koji nikada nije imao normalno radno mjesto, već je čim je stasao postao nezamjenjljiv. Valjda je i pomenuti Rožajac gradio karijeru kao i pomenuti premijer i predsjednik, a pošto ni ovaj zadnji nema namjeru da odustane od prve dvije državne fotelje, zašto bi onda i onaj prvi to radio. Još ga i niko ne tjera iz fotelje, a i ko bi to radio kada se okružio najbližim rođacima i prijateljima!

Crna Gora sve više postaje pozorište DPS-a. Glavni glumci skoro svakog dana se mijenjaju, a za sporedne uloge toliko je kandidata da svi ne mogu da odglume valjanu svoju ulogu. Publici ostaje samo da sve to gleda i pita se gdje to živi i ima li koga u ovoj državi da stisne petlju, spusti zavjesu i radi mlađih gledalaca promjeni kompletni DPS pozorišni ansambl!

Miloš Stanojević
Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime