Funkcioneri neće u inostranstvo

0
921

490x370_ovce-zlatibor-vizijadanas Nakon preporuke premijera Srbije Aleksandra Vučića da se letuje u zemlji, gradonačelnici i predsednici opština sa juga Srbije kažu da će poslušati predlog, ali mnogi i ne znaju da li će uopšte odmarati. Uglavnom svako preporučuje svoj kraj.

Gradonačelnici Niša i Vranja Zoran Perišić i Zoran Antić kažu da još nisu odlučili gde će na odmor, ali hvale ideju premijera. Antić kaže da je ranije najčešće, zbog blizine, letovao u Grčkoj.

Moj lični izbor za odmor, kada je u pitanju Srbija je Sokobanja – rekao je Antić.

On dodaje da i Vranje može da odgovori zahtevima domaćih i stranih turista, i pored Besne Kobile i Vranjske Banje, za odmor preporučuje verski turizam jer u ovom kraju ima dosta manastira koji imaju veliki istorijski značaj.

Perišić podseća da prošle godine “nije išao nigde duže od 3 dana”, ali naglašava da ne bi bilo u redu da kao član predsedništva SNS letuje u inostranstvu.

Prosto bi bilo nelogično da se ja, koji izuzetno cenim rad premijera Vučića i koji sam član Predsedništva SNS i maltene kreiram politiku stranke, izuzmem od jednog takvog predloga – kaže Perišić.

Za lidera Leskovca Gorana Cvetanovića dileme nema, on na odmor ove godine, kako sam kaže, neće ići.

Od mog letovanja nema ništa! Ja moram da radim. Inače, rado bih poslušao savet našeg premijera i kao pravi lokal patriota letovao bih na Vlasinskom jezeru – kaže Cvetanović.

Vladan Vasić, prvi čovek Pirota nije rekao gde će na odmor, ali je pozitivno ocenio predlog premijera Srbije.

Super ideja, razmisliću o tome – kratko je rekao Vasić.

Predsednik pirotske opštine pozvao je premijera da dođe u Pirot koji je Turistička organizacija Srbije nedavno proglasila za jednu od najboljih turističkih destinacija u Evropi.

Da Vas podsetimo:  Kako su Britanci na Kosovu hteli da dođu do trofeja prilikom povlačenja vojske

Topličani uglavnom ne odmaraju ili biraju banje

Tri od četiri predsednika opština Topličkog okruga još uvek ne znaju gde će na odmor, dok je prvi čovek Žitorađe Slađan Mladenović već na odmoru, ali nije želeo da kaže gde.

Kada se budem vratio, možemo da pričamo o tome – kratko je prokomentarisao Mladenović.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, opredelio se za banju, ali još uvek nije precizirao koja će biti, niti kada će uzeti odmor.

Moja preporuka je neka od banja u Srbiji. Tako ću i ja sa porodicom provesti deset dana – kaže Paunović.

I predsednik Kuršumlije Radoljub Vidić predlaže banju i to jednu od dve koje su na petnaestak kilometara od njegove opštine – Prolom i Lukovska banja.

Svakako ću odvojiti deset dana tokom leta da sa porodicom odem na odmor. Iako još nismo precizirali razmišljali smo da to bude neka planina u Srbiji ili jedna od dve banje u našoj opštini – kazao je Vidić.

Za razliku od njega, predsednik Opštine Blace Ivan Burgić nema ni jednu preporuku gde je moguće letovati u Srbiji, niti zna gde će na odmor. Njegov zamenik Miroljub Marković kaže da zbog obaveza oko manifestacije “Dani šljive” uopšte neće odmarati ovog leta. On je pozvao turiste da posete ovu manifestaciju koja se održava krajem avgusta.


Predsednica Opštine Svrljig već poslušala premijera

Jelena Trifunović, prva dama Svrljiga iskoristila je svoj odmor za ovu godinu. Kaže da je slobodne dane provela na Zlatiboru.

Godišnji odmor provela sam na toj planini od 30. maja do 13. juna, za šta imam i fiskalni račun – kaže Trifunovićeva.

I bivši predsednik Opštine, sada narodni poslanik i lokalni odbornik Milija Miletić (USS-SNS) kaže da će odmor provesti u rodnoj Plužini, selu nadomak Svrljiga.

Gde ćete lepši odmor nego u Svrljigu? Bazeni, Belmužijada, turniri u fudbalu i košarci, brojni manastiri, pećine i čist vazduh moja su preporuka svima za letovanje. Sunce je svuda isto, a hrana je ipak ovde dokazano najbolja – kaže Miletić.

Oni su zajednički pozvali sve turiste da posete svrljiški kraj i uživaju u lepotama prirode.

Da Vas podsetimo:  Politički homoseksualizam i okultni prevrat: zašto hrišćanin mora biti protiv

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime