Funkcionerska kampanja na delu

0
1027
Foto: printscreen

I pored toga što glavne opozicione stranke bojkotuju predstojeće izbore, a i sve ankete pokazuju da će pobednik na predstojećim republičkim i lokalnim izborima sasvim izvesno biti lista SNS-a, funkcioneri ove stranke, počev od predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, pa do predsednika opština i gradonačelnika širom Srbije, ne prestaju sa aktivnom funkcionerskom kampanjom.

U kampanju su neskriveno upregnuti svi državni resursi i logistika, a po ko zna koji put ponovo se svečano otvaraju razni objekti, kako komunalni, tako i oni u privredi, obrazovanju, zdravstvu …

Tako će biti i u utorak 16. juna u Čačku za kada je najavljen dolazak Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i prateće svite, a na dnevnom redu biće otvaranje fabrike Vorwerk i novog objekta NTP-a.

Tim povodom oglasila se Grupa građana „Čačak je naš“ koja u svom saopštenju kaže:

Ako do sada nismo imali jasnu definiciju funkcionerske kampanje više je nego sigurno da ćemo je dobiti 16. juna, pet dana pred izbore. Otvaranje fabrike od strane Aleksandra Vučića koja već godinu dana radi i proizvodi je školski primer funkcionerske kampanje.  Da bismo bili sigurni postavljamo pitanja koja bi proverila ovu našu tezu.

—da li će ovaj događaj nešto ključno promeniti tj. da li je bitan za budućnost fabrike ili grada

—da li je mogao proteći bez prisustva predsednika Srbije?

Odgovor na prvo pitanje se sam nameće. Fabrika već godinu dana radi i proizvodi. Mada smo više nego nezadovoljni, jer od pomenutih novozaposlenih 1.000 radnika još nema ni naznake, ne verujemo da će ni Vučićev dolazak bilo šta promeniti u tom pravcu. Jedino ako bi vlasnik Keller, oduševljen prolaskom kroz ulicu nazvanu po njemu samom, insistirao na uslovima za rad koji imaju njegovi radnici u Nemačkoj.

Da Vas podsetimo:  Dejan Pejović, žrtva policijske torture: Nebojša Stefanović i Andrej Vučić su u ratu!

Odgovor na drugo pitanje je još jasniji. Ništa se bitno ne bi desilo, a verovatno ni samo otvaranje, i da Vučić nije došao.

Njegov dolazak je ovim postao klasičan primer kako funkcioneri, a gde će te većeg od njega, koriste priliku da u predizbornoj atmosferi o trošku budzeta propagiraju politiku SNSa – navodi se u saopšđtenju Grupe građana „Čačak je naš“.

U prethodnih desetak dana u Čačak su u okviru funkcionerske predizborne kampanje već dolazili minisatri Slavica Đukić Dejanović, Mladen Šarčević, Vanja Udovičić, Goran Trivan a za sutra je najavljhen dolazak i minsitra Aleksandra Antića.

Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime