„Galenika“ nas je zavila u crno

0
971

Prio im zarobio 38 hiljada

Dostavljeno U R G E N T

ALEKSANDRU VUČIĆU, predsedniku Vlade Srbije

SINIŠI MALOM, gradonačelniku Beograda

MARKU MARINKOVIĆU v.d.generalnom direktoru Centralne poreske uprave

ALEKSANDRU OBRADOVIĆU, generalnom direktoru EPS-a

NEDELJKU PANTIĆU, v.d. generalnom direktoru „GALENIKE“

LJILJANI KOVAČEVIĆ, direkotorki CVPO

Veoma poštovani,

Ovo što se nama godinama događa, može slobodno da se kvalifikuje kao državni mobing sa fatalnim ishodom. Stradanje naše porodice biće u javnosti predstavljeno kao normalna i legalna pojava po prirodi stvari. Nažalost, ovako brutalan kraj života još nije zabeležen kod nas i u svetu. U srcu Srbije u centru Beograda događa se „legalno“ ubistvo naše porodice koga će se posramiti ne samo Srbija, već sav ljudski rod.

Nas dvoje teško obolelih staraca (supruga 69, ja 77 godina) još uvek bdimo nad dvoje mališana, naših unučadi, da bismo od njih stvorili dobre i poštene ljude. Sve to činimo bez dinara državne podrške, /hraniteljskog dodatka/ jer smo sa unucima u prvom stepenu srodstva. Sve do sada trpeli smo neviđene muke i poniženja da bismo decu spasili teških trauma posle razvoda mladih roditelja. Umesto makar formalnog priznanja za naš trud i angažovanje, dobili smo kartu za večna lovišta.

Da bi sakrila svoje malverzacije i mućke „Galenika“ nas je svojim postupcima zavila u crno i od poštenih i vrednih ljudi načinila socijalne slučajeve. Ipak, mi to nismo zaslužili jer sve pozvane i nadležne institucije su konstatovale da je učinjena fatalna greška koja se može ispraviti za manje od sat vremena ispravkom platnog naloga. Nažalost, to još uvek nije urađeno, navodno sve zbog toga što smo sami prihvatili i potpisali prevaru i ucenu.

Konačno, ne želimo više da objašnjavamo postupak „Galenike“, jer je već svima dobro poznat, ali Vas poslednji put molimo da učinite nešto za spas naše porodice i poštedite Srbiju nove bruke i sramote pred svetom.

Da Vas podsetimo:  Balkanski Kain i Avelj

Možete zamisliti situaciju u kojoj (i pored svega što svi znaju) EPS nam usred zime isključuje struju i odnosi brojilo zbog duga od 40.000,00 dinara. Tako su nas bolesne i nemoćne ostavili i bez grejanja da polako ali sigurno završimo svoj život u najtežim mukama. Da apsurd bude veći, naših 4,000.000,00 (pogrešno uplaćenih) leži u državnoj kasi i Srbija se „legalno“ služi našim novcem skoro već 5 godina.

Nasuprot svim saglasnostima nadležnih institucija i državnih organa kojima smo se obraćali za pomoć, naš problem još uvek nije rešen, jer za ovakav slučaj navodno niko nije nadležan. Istini za volju problem je rešiv za samo pola sata, ali za to još uvek nema dobre volje da se ispravi platni nalog.

2.

Tumačenja o načinu i postupku ispravke dali su zvanično Ministarstvo finansija (Sektor za fiskalne poslove), PIO FOND Centralna poreska uprava i Zavod za intelektualnu svojinu.

Molimo Vas još jednom, dok se ovako stari i bolesni smrzavamo u mraku i brojimo poslednje dane, a možda i sate učinite nešto sa svoje strane da se naša porodica spasi gotovo sigurne smrti i sačuva dostojanstvo ljudskog roda.

U prilogu Vam dostavljamo nalaze i mišljenja lekara specijalista o našem ozbiljno ugroženom zdravlju (ja sam preživeo moždani udar, moja supruga je težak dijabetičar sa oštećenim radom štitne žlezde).

Ukoliko se naš problem ne reši u roku od nekoliko dana a preživimo ovu mučku torturu, obratićemo se Svetskoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava i Savetu Evropske unije.

P.S. Pomoć koju smo dobili od Centra za socijalni rad Opštine Zvezdara, nije bila dovoljna da nam pokrije troškove ishrane za protekli period koji smo preživeli zahvaljujući tome što smo hranu uzimali na crticu.

Da Vas podsetimo:  Lekoviti patriotizam

S poštovanjem i pozdravom,

U Beogradu na Savin dan, 27.01.2015.godine Ivanka i Blagoje Cakić

Krivošijska 1 A

11050 Beograd

069/143-19-93

MOLIMO VAS ZA NAJHITNIJI PRIJEM I INTERVENCIJU.

_______________________________________

EPS surov, država gluva, pravda slepa…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime