Genocid, izdaja i veleizdaja

2
1518

Šta je genocid? To je pokušaj potpunog uništenja jedne etničke grupe ili jednog dela jednog etniciteta. I gde se takva definicija, kada je u pitanju poslednji južnoslovenski rat, može primeniti? Hrvati su iz Srpske Krajine i prostora Hrvatske prognali najveći deo srpskog naroda (oko pola miliona Srba), ne štedeći žene, decu, stare i bolesne – dakle, planski su proterali celokupan srpski narod u jasnoj nameri da se on ostavi bez kućnog praga i bez sredstava za život, a time i izloži realnoj opasnosti od istrebljenja, što je klasičan primer genocida. Slično se desilo i u Sarajevu i u celoj Federaciji BiH, iz koje su takođe proterani, maltene, svi Srbi (opet oko pola miliona).

General Mladić: „Među vama ima i vojnosposobnih – svi ste bezbedni“

I pored toga, neprestano se priča o genocidu u Srebrenici, što je potpuni nonsens. Muslimanima iz Srebrenice nuđeno je da se predaju i tako budu zaštićeni, ali oni su odlučili da se probiju na muslimansku teritoriju u pravcu Tuzle. Time su, u skladu sa Ženevskom konvencijom, sebe jasno označili kao legitimnu vojnu metu. Dokaz da muslimani iz Srebrenice ne bi stradali da su se odmah predali vojsci Republike Srpske, nalazi se nešto dalje od Srebrenice, u mestu Žepa, gde su muslimani prihvatili ponudu da se predaju – i niko od njih nije kasnije nastradao.

Ovih dana nešto slično se događa u Faludži (Irak), gde su teroristi ID odbili da se predaju, pokušali su da se probiju iz okruženja – i pobijeni su svi do jednoga, bez ikakve milosti. I niko tu ne postavlja nikakvo pitanje, pošto nisu prekršeni međunarodni zakoni ratovanja.

Istina, u Srebrenici jedan broj muslimanskih vojnika jeste zarobljen, pa onda streljan (nekoliko stotina) ali to nikako ne može biti genocid. Naime, ubijanje zarobljenika, vojnosposobnih osoba muškog pola, spada u klasičan primer ratnog zločina, kakvih je uvek bilo gotovo u svakom ratu, u manjem ili većem stepenu.

Da Vas podsetimo:  U Prosvjetinoj Školi u Beču proslavljen Savindan
Nenad Čanak I Čedomir Jovanović
Nenad Čanak i Čedomir Jovanović

Ovih dana Nenad Čanak i Čedomir Jovanović dobili su zadatak od stranih službi da u Skupštini Srbije podnesu rezoluciju o tome da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid, te da se takav izmišljeni genocid ne sme ubuduće negirati. Ono što nije moglo da prođe u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, zahvaljujući ruskom vetu, sada se pokušava progurati na mala vrata.

Neshavtljivo je da jedan narod sam radi na sopstvenom ruženju i okrivljivanju, a da uopšte ne postoji pravni mehanizam kako da se to spreči, Gotovo da nema države u svetu u kojoj ne postoji krivično delo izdaje i veleizdaje (high treason). U srpskom Zakoniku i Ustavu toga, nažalost, nema, ali bi se ipak antidržavna aktivnost Čanka i Jovanovića mogla podvesti pod član 315. st. 3 KZ-a: „Ko stupi u stranu obaveštajnu službu, prikuplja za nju podatke ili na drugi način pomaže njen rad, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina“.

U konkretnom slučaju, jasno se vidi da pomenuti narodni poslanici u parlamentu Srbije „pomažu stranu obaveštajnu službu“, onu istu (ili one iste) koja je pokušala da donese rezoluciju kojom bi se čitav srpski narod indirektno proglasio genocidnim.

D. Gosteljski

Koreni

2 KOMENTARA

  1. dzaba vam je pola srbije je za genocid da je bijo u srbiji mladic je spasijo muslimane u srebrenici ali je mucki turcin saceko u zasedi i pobijo svoj naod i srbi krivi u ratu nema istine

  2. Od ovih ljudskih izroda je moguce ocekivati sve. Davno su idolopoklonici prodali veru za veceru. Nije rec o Cedici i Canku vec o njihovim nalogodavcima koji pojma nemaju sta znaci genocid ili pokusavaju namecuci ga nama, sa sebe oprati taj teret.

    Srbi smo uvek imali svoje janicare koji su za dobru lovu i rodjenu majku prodali. Mene takvi likovi ne iznenadjuju, vec me iznenadjuje gradivo u citankama za osnovnoskolce.

    Boze daj nam zdravlja, za pamet je vec prekasno!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime