Gledano iz ugla majmuna

7
1150

matijaGledano iz ugla majmuna, mnoge naoko nelogične i glupe stvari izgledaju sasvim drukčije.

Na primer: gledajući iz ugla majmuna, sasvim je prirodno živeti na drvetu! Po toj istoj majmunskoj logici, nema ničeg čudnog ni u svemu drugom što majmuni rade – a poznato je šta sve majmuni rade.

Ako se za trenutak stavimo u ulogu majmuna, nama će mnoge neverovatne stvari postati bliske i razumljive. Tako ćemo drugim očima gledati, recimo na krađe, jer u majmunskom moralu ta kategorija ne postoji. Molimo vas, šta za jednog majmuna znači lepo ponašanje – to jedino može da znači ne ponašati se kao majmun, što je za majmune neprirodno, ako nije i nemoguće!

Stavite se malo u kožu majmuna, pa vam ništa neće biti prirodnije i bliže nego da se češete, bištete, cerekate i plazite jezik.

Primer majmuna nas upozorava da stvarima ne prilazimo jednostrano i dogmatski.

Majmunski pogled na svet nudi nam veliko olakšanje i rešenje za mnoge neuroze savremenog sveta.

Ako je sve relativno, a jeste, onda nema manje ili više kompetentnih. Ako je istorija tačka gledišta, ugao gledanja, onda se ni ugao majmuna ne može ignorisati, sem na vlastitu štetu.

Prema tome, kad god vam se desi da nešto ne razumete, ili da vam nešto smeta, pomislite šta bi u toj situaciji uradio i kako bi se postavio jedan majmun. Videćete da rešenje postoji, manje ili više majmunsko, ali je ipak rešenje. Ako i tu ne nađete zadovoljavajući odgovor, pokušajte da istu stvar vidite kao konj, miš ili slon. Sve su to ravnopravni i mogući pogledi na svet i život.

Važno je objasniti stvari, a nije važno kako i iz kog ugla.

Da Vas podsetimo:  Političko pozorištance – Dačić glavni komičar

Za mnoge probleme je jedino rešenje staviti se u položaj majmuna, i odatle uživati u harmoniji i logici istorije i sveta.

Matija Bećković

www.iskra.co

7 KOMENTARA

 1. gospodine bećkoviću,da je sreće vas bi svi predložili kao nestranačku ličnost za predsednika države,pa bi imali čime da se ponosimo.ovako svi oni iz iste kuhinje se takmiče za vlast,a upravo gledaju baš tako.al dugo neće biti sreće,za nas srbe na korist bagre i kretena.bar po nekim komentarima očigledno njihovih pristalica.

 2. G-dine Bećkoviću, jel Vi to rekoste, drugim rečima, da je sasvim izvesno da pojedina ljudska bića mogu olako da postanu majmuni iako od majmuna nikada čovek ne posta!!! Još nešto, čovek iz ugla majmuna ne može da gleda i da hoće!! Protivprirodno je, odnosno nemoguće je! Ali, gledajući kao čovek, iz ugla čoveka, nigde ne vidim one koji su se u Srbiji pretvorili u majmune, ili u bilo koje druge životinje,nego vidim one koji su postali otelotvorenje zveri!!!! Majmunska posla čovek lakše ili teže može da prevaziđe i savlada, ali zverska dela su ona koja ostavljaju velike posledice po ljudska bića! Bojim se da ste majmune nepravedno svrstali u red krvoločnih zveri1

 3. Gospodine Beckovicu gde ste Vi bili do sada!!! Vi i svi oko vas su nemo posmatrali kako se narod preobrazava u majmune! I Vi ste cutanjem saucesnik u ovoj nesreci Srpskog Naroda. Mene licno interesuju da li licno osecate grizu savesti zgog toga…
  Kasno ste nesto primatili i najbolje je da se pokrijete usima… I da nastavite da spavate…
  P:SAJDZO 2016.

 4. Из угла мајмуна, банана држава је најбоља могућа на свету. Да ли је ико икад чуо да се мајмун оклизнуо на кору од банане? Не. То се догађа само онима који ходају усправно…

 5. Шта му би да се пробуди?
  Шта да кажем – у праву је!
  Само још да је схватио да касни једно двадесет година за нашом нацијом која овај тип гледања на свет користи 24/7/365.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime