Gospodo, Kosovo i Metohija su okupirani!

4
632

Vesti sasvim nelogične kruže ovom zemljom, kao da se sobom takmiče, ali i isprobavaju stepen narodne anesteziranosti. Šiptari su napravili svoju vojsku – i to je novo? Rezolucija 1244? Godina 1999? I, sama vera da će to biti tako, i da se na Kosovu dešava nešto što nije okupacija, jeste porazni pokazatelj gde su zapravo otišle naše vrednosti.

Jer smo na nivou majke jednog narkomana, koja sinu daje novac, svesna gde će isti završiti, ali besomučno i dalje verujući da će ovog puta biti drugačije, i da će on ovog puta stati iza svoje reči. Što normalno ovaj ne čini, a ova će postati toga u celosti svesna, tek na njegovom grobu, par godina kasnije.

Tako i mi! I dalje verujemo da Rezolucija 1244 nečemu služi, i da ima neku težinu, iako vrlo dobro znamo da je samo vešti kompromis, koji je kupio vreme 1999-te, ali je sada došao na naplatu. Ono što smo tada, Bog zna kako, želeli da ne čujemo, sada ipak moramo da shvatimo – Gospodo, Kosovo i Metohija, su OKUPIRANI!

Da, klasičnom vojnom akcijom iz 1999-te taj deo naše zemlje je otet. Okupiran! Raznim eufemizmima je to pokušano da drugačije bude nama predstavljeno, i uz mnogo rijaliti programa, i sličnih palijativa, kao što su ovi protesti recimo, naša svest je držana u negaciji očiglednosti – Kosovo više nije deo Srbije!

Da, dragi moji, to su činjenice, ali pitanje i dalje stoji!

Šta ćeš TI uraditi za SRCE Srbije?

Mislite o tome!!!

Sveštenik dr Ugrin Popovć
Izvor: Vidovdan , patriot.rs

 

4 KOMENTARA

 1. Kosovo je okupirano 1999. godine.
  Neko je proglasio pobedu.

  Izlaskom na prve izbore na okupiranom Kosovu 2001. godine, Srbi su priznali okupaciju kao legitima čin.
  Sa svakim novim izbornim ciklusom na KiM (na kojima izlaze Srbi kao građani „nezavisnog“ Kosova), situacija po pitanju povratka suvereniteta Srbije nad KIM će biti težija.

  Sada nakon 18 godina saradnje zvanične Srbije na izgradnji institucija „države Kosova“ sa „međunarodnom zajednicom“ teško je stvari vratiti na početak i pričati i „okupaciji“ koja se desila tek 14.12.2018. godine.

  Naravno mi smo „nabolji, najlepši, najači i najpravedniji“….

  Probajmo da sebe vidimo u nekom drugom – objektivnijem svetlu i suočimo se sa istnom o pogrešnoj politici koju je Srbija vodila u poslednjih 18 godina.

 2. Uspijeh NATO u ratu protiv Srbije,i otimanje KiM, dogodio se tek petooktobarskim prevratom, sve prije toga je cisti poraz NATO alianse!!! Instaliranjem VELEIZDAJNIKA, sve ono sto je vojno izgubljeno, nadoknadjeno je SRPSKOM VELEIZDAJNICKOM Politikom unistavanja domacih banka, domace privrede, izuzetno sposobne vojske, sudstva,politikom “ izvinjenja” , podanistva, kukavicluka,popustanja, i konstantnog davanja i poklanjanja KiM , poslije svakog novog potpisa u vezi KiM a pokrajina se sve vise otudjivala od matice zemlje !! Propaganda koju su dozvoliti i sprovodili VELEIZDAJNICI, uspijela je ubjediiti jedan dio stanovnika Srbije , da je Milosevic , a time i SRBJA kriv- krivo za raspad Jugoslavije i sve ratove devedesetih! VELEIZDAJNICI su zdusno navijali protiv Milosevica na Haskom procesu, gdje je isti taj sud doziveo potpuni DEBAKL, pa mu nije prestalo drugo, nego da ubiju ex predsjednika Srbije i Jugoslavije!! Time su se izvukli od najvece sramote, da ga osude ili da ga puste na slobodu! Zvanicna Srbija na sve to uopste nije reagovala!!!! VELEIZDAJA je i dalje u toku , CRKVA, INTELEKTUALCI, AKADEMICI, NACIONALISTI,PATRIOTE I DOBRI LJUDI umjesto da povedu narod i zaustavi propast SRBIJE VELEIZDAJOM…………..oni “ snom mrtvijem spavaju” !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime