Gost nedelje: Dejan Zlatanović i Džon Bosnić

5
1220

U emisiji Gost nedelje, koju vodi dr Dragan Petrović, bili su gosti Dejan Zlatanović i Džon Bosnić. Dejan Zlatanović inače profesor istorije po obrazovanju, je glavni urednik portala Srbin info, i voditelj emisije U centru.

Džon Bosnić je već gostovao u emisiji Gost nedelje u dva navrata izazavši pri tom veliko interesovanje javnosti, izuzetno interesantnom biografijom i viđenjima mogućnosti prevazilaženja postojeće i višestruke društvene i političke krize u Srbiji i srpskim prostorima u celni.

Ovom prilikom su Bosnić i Zlatanović učestvovali zajedno u emisiji (sat i 48 minuta trajanja), imajući pri tome zanimljivu debatu oko niza pitanja. Po većini geopolitičkih pitanja Zlatanović i Bosnić su se uglavnom slagali načelno, tek nešto manje o unutrašnjoj društvenoj i političkoj sceni u Srbiji. Međutim, glavna debata se razvila o načinu i formi delovanja da se postojeće stanje u zemlji prevaziđe. Džon Bosnić je dao akcenat na aktivizmu, pokretanju naroda, potrebi povezivanja dela elite koji se smatra patriotskim, i u tom pravcu je dao niz konkretnih predloga i ideja. Zlatanović je akcenat dao na potrebi probijanja medijske blokade, budući da je i sam novinar i u svetu medija.

Dragan Petrović kao domaćin emisije i voditelj usmeravao je diskusiju, dajući na momente i sam izvesne predloge, tako da su teme uglavnom elaborirane i tražilo se u okviru debate rešenja za izlaz iz postojećeg stanja. Emisija već samo na ju tube ima oko 8000 pregleda, a emitovana je i preko Teslavizije na internet izdanju.

5 KOMENTARA

  1. Kao sto je gospodin Zlatanovic istakao, da su Beograd za vreme Drugog Svetskog rata oslobodili Rusi, i tada je poginulo 20.000 ruskih vojnika i oficira. Samo bih dodala na taj podatak, cinjenicu zasto je toliko stradalo ruske vojske. Ruska vojska nije koristila avijaciju i njihove cuvene “Kacuse” vec samo tenkove i vojnike. Jednostavnije je bilo da ruski avioni izbombarduju Beograd, Nemci bi se predali i za pola dana bi bilo sve gotovo ali bi Beograd io unisten i stradalo bi puno naseg naroda. Tako su sacuvali grad od potpunog unistenja. Da li smo zahvalni Ruskom narodu i njihovim vojnicima, koji su ostavili svoje kosti u nekoj, za njih dalekoj Srbiji i nikad se nisu vratili svojim porodicama? Da li smo zaboravili “slucajno”(??) “humana” bombardovanja zapadnih “saveznika” koja su bila veca i teza od nacistickih. One koje je iznenadio “Milosrdni andjeo” 1999-te god. su pokazali da nisu citali istoriju i nikad nisu shvatili pravo lice i karakter Amerikanaca, Britanaca, Nemaca, Francuza, Italijana, i ostalih NATO zlikovaca!

  2. Svake godine se obelezava nemacko stravicno bombardovanje Beograda i Srbije od strane fasisticke nemacke 6.aprila 1941.god. a NIKAD se ne spominje bombardovanje “saveznika” (amerike i britanije) od kojih je Beograd sravnjen sa zemljom, daleko vise nego od fasista! Danas se pitam koji su fasisti bili veci mostrumi? Mucenje i satiranje srbskog naroda od zapadnih “prijatelja” je trajalo od 20.oktobra 1943. do septembra 1944.godine. U tom periodu su bombardovali tepih bombama na desetine srbskih i crnogorskih sela, gradova, varosi…Zapadni krvoloci svoje monstruozne akcije bombardovanja nazivaju imenima: 1999.god. cinicno su naznacili “Milosrdni andjeo”, a od 1.-7.septembra 1944.god. tu krvavu nedelju su cinicno nazvali “Nedelja pacova”. Samo u tom periodu nad Srbijom i Crnom Gorom su izveli 1.973 borbena leta pri kojima su bombardovali naselja i mesta ubijajuci na hiljade srba, dok nemackim nacistima nisu naneli nikakve gubitke. Beograd su anglo-americki zlocinci bombardovali 11 (jedanaest) puta u toku Drugog Svetskog rata. Ubijanja i satiranja srskog naroda i grada vrsena su : TRI puta u aprilu, DVA puta u maju, po jedan put u JUNU i JULU i CETIRI puta u septembru 1944.godine!!! Napadi izvrseni nad Beogradom 16. i 17. aprila na prvi i drugi dan Uskrsa sa “letecim tvrdjavama” B-17 i bombarderima B-24 cinicno nazvanim “liberatori” dok je na bombama pisalo “Srecan Uskrs”!!! Tom prilikom su pobili 2.000 Srba a ranjenih je bilo preko 5.000. Anglo-americka kamarila je napravila pakao, od bombardovanja je vrilo kao u kotlu, samo su se cule detonacije na stotine i stotine bombi. Gadjali su bolnice, pijace, glavnu zeleznicku stanicu, zatim stanicu u Topcideru i Rakovici, palatu Albaniju, Postu broj 2, fabrike, Crkve, Tehnicki fakultet, Studentski dom, galerije, biblioteke, pivau na Mostaru, izdavacka preduzeca, muzicku skolu, bioskop na Terazijama, Srbsko narodno pozoriste, Bolnicu za zarazne bolesti, Dom slepih, Ortopedski zavod, Deciju bolnicu, ….Na Novom groblju ima spomenika stradalnom narodu od saveznickog bombardovanja i na jednom od spomen ploca stoji natpis “Od engleza oni su se nadali slobodi, ne znajuci da ta nada pravo u smrt vodi”. Anglo-saksonski fasisti NISU bombardovali Zagreb!

    • Рече недавно у беседи владика Григорије: боље ти је имати Немце за непријатеље, него Енглезе за пријатеље. А српске градове су бомбардовали у сарадњи са комунистима, нарочито српским. Да се они нису сагласили, и чак бирали мете, бомбардовања не би ни било. Други нису дали на своје, а српске комуњаре још и помогле. Само показује колико дубоко антисрпска је била КПЈ.

      • @Vlada cokolada: gospodine uzalud pokusavate da izmanipulisete (neuspesno, naravno!) krvave ratne zlocine amerikanaca i britanaca za koje nikad nisu odgovarali niti platili ostetu za porusene i devastirane gradove sirom Srbije i Crne Gore. Svaljivanje krivice na srbske komuniste, valjda ste mislili na partizane, koji su bili toliko ogromna sila da su zapadni “saveznici” pitali za “dozvolu”(???) u stilu: dragi druze tito…vi ste srbofob i idiot! Amerika postoji 235 godina a u neprekidnim ratovima su ukupno ratovali 225 godina! Non-stop kao hijene kruze po kugli zemaljskoj koju ce drzavu da zakolju i da je opljackaju! I “uvek” su pitali za dozvolu drzane vlasti zrtvenih drzava? Neverovatno sta se sve moze procitati na internetu!! Nekad se govorilo, papir trpi sve, ali danas mozemo kazati, internet trpi sve i svakave budale! Moze se reci i psihopate!

  3. Ruski pukovnik Nikolaj Nikolajevic Rajevski (1839-1876) je poginuo u srbsko-turskom ratu 1876.god. u bitci za Gornji Adrovac kod Aleksinca. Na tom mestu gde je poginuo, podignuta je crkva Svete Trojice. Mesto za gradnju crkve je otkupila srbska kraljica Natalija sopstvenim novcem, a izgradnju crkve je platila grofica Marija, snaha pukovnika Rajevskog, zena njegovog mladjeg brata Mihaila. Ovaj sveti hram je izgradjen i osvestan 2.septembra 1903.god. Pukovnik Rajevski je bio inspiracija za glavni lik u cuvenom Tolstojevom romanu “Ana Karenjina” pod imenom grofa Vronskog. Pukovnik Rajevski je voleo Srbski narod i bio je odlikovan i srbskim i ruskim najvisim odlikovanjima. Veliki covek kao sto to samo Rus moze biti!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime