Govor borca sa Stare planine mogao bi da osvesti Srbiju

2
1874
Foto: pixabay

Emotivan govor Aleksandra Panića, predsednika Saveza mesnih zajednica Stara planina, širi se srpskim Internetom poput sjajnog plamena, budeći ekološku svest i savest.

Panić je održao po mnogima antologijski govor prošle nedelje na takozvanom narodnom zboru protiv izgradnje mini hidrocentrale na reci Visočici i ostalim staroplaninskim rekama. Zbor je održan na Staroj planini u selu Pakleštica, pod sloganom „Nijednu kap vode im nećemo dati“.

Naime, na obližnjoj lokaciji „Vladikine ploče“ planirana je izgradnja dva kilometra dugačkog tunela za, kako navode organizatori, „potpuni nestanak Visočice, najmoćnije reke na Staroj planini“.

Međutim, Panićeve reči odnose se i na sve druge vode koje teku našom zemljom, i na sva druga prirodna bogatstva Srbije koja nestaju zbog sramotnih odluka pojedinih ljudi na vlasti. Govore o prirodi, ali prvenstveno o ljudima. Izražavaju emocije i stavove mnogih, ali pre svega strahove koji već godinama ostaju neuvaženi. A pritom su dovoljno jasne i glasne da nam daju nadu da se nešto može promeniti. Pažljivo ih saslušajte.

Ana Kalaba

Izvor: Noizz.rs

2 KOMENTARA

  1. „…. ali ćemo pomreti od stida ako ne damo sve od sebe… “ da sprečimo raseljavanje Srbije……
    Ima li sela u ovoj našoj lepoj Srbiji koju ova politička bagra nije prodala? Ima li čoveka koji razmišlja svojom glavom i diše, a da danas u Srbiji ne pati?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime