Gužva u Njujorku: Svi bi da se druže s AV-om

1
2754

Tramp će doći , a kad će – ne zna se

AV se vraća iz Njujorka sa veoma dobrim vestima. Verovali ili ne, za (dobar) početak, Tramp se čak četiri puta rukovao sa srpskim političkim džinom. Zapravo, dobro je poznato da Donald Tramp pati od germafobije (nije germanofobija, iako je to slično… fonetski); u stvari, ima strah od klica (bakterija i virusa) koje se mogu preneti rukovanjem.

Otuda, ako je istina ono čime se AV hvali (a poznato je da ume da se hvali svim i svačim, obično bez razloga), tada je njemu uspelo da oslobodi Trampa te čudne bojazni. A ako je AV uspeo da izleči Trampa od straha od rukovanja, tada se Srbima i Srbiji smeši lepa budućnost.

Tramp takvu „lekovitu“ uslugu, koju mu je pružio AV svojom čarobno-lekovitom šakom, sigurno neće zaboraviti do kraja svog mandata…

A tek je počeo da vlada najvećom imperijom u istoriji sveta.

Hvala i samohvala

U svom govoru u UN naš AV se hvalio, to jeste, radio je ono što najbolje od svega ume da radi. On vredno radi od jutra do sledećeg svanuća, smišljajući kako da se hvali onim što je potemkinovski lepo složio u svojoj glavi.

Znate ono, kad se momak hvali kako je… znate već šta – pa mu neko zameri što o takvom aktu javno priča. Ovaj onda, poput AV-a odgovara: Pa, zaboga, kad ne bih nikom ispričao (pohvalio se), onda kao da i nisam ono radio (na primer, nije se rukovao).

Razlika može biti jedino u tome, što je moguće da je onaj hvalisavac (u vezi „akta“) ipak odradio to čime se hvalio, a za AV-a stopostotno znamo da je sve izmislio. I kada bi AV sutra odlučio da govori samo istinu, niko mu ne bi ništa poverovao, kao u onoj Ezopovoj priči o dečaku, ovčicama i vuku.

Da Vas podsetimo:  Važno saopštenje portala koreni.rs
Foto: snapšot youtube

Kojom stvari je mahao Pens?

Na prijemu kod predsednika SAD, svako ko je tamo pozvan, može se slikati s šefom Bele kuće. Tako se dobije fotografija, koja će kasnije postati istorijski dokument, ispod kojeg se može dopisati sve i svašta. Pogotovo kada se takav uslikani sretnik penzioniše, sasvim izlapi, a onda mu padne na pamet da piše memoare.

No, i naš AV živi kao penzioner otkada zna za sebe: nikada ništa ozbiljno nije radio, pa je imao vremena da dobrano izlapi i da slaže priču po priču, onako kako mu najviše prija.

Setimo se samo kako je potpredsednik Pens mahao rukom pre nego što je ušao u svoj automobil, tvrdeći da je hteo da odagna jato mušica, a naš srećni AV nije izdržao da svima ne ispriča celu izmaštanu istinu: to je Pens njemu mahao farewell.

U stvarnosti, jedino čime bi Pens mogao da maše srpskom AV-u, moglo bi da bude nešto što asocira na njegovo (Pensovo) ime.

Ali, nema veze, AV je takvim konfabuliranim mahanjem usrećio mnoge izlapele (starce) po Srbiji, kojima se ubrzano lučila pljuvačku u bezubim ustima, tako da im je varenje one tvrde kore hleba višestruko poboljšano. Čuli su da će im AV ponovo skresati penziju? Pa neka skreše, ono Pensovo mahanje (a tek Trampovo četvorostruko rukovanje) dovoljno je da se i bez penzije bude srećan i zadovoljan, barem do novog AV-ovog mandata. A onda će za sledeće dve po dve godine da nam svima bude daleko (neopisivo) bolje.

Pomoćnica pomoćnog pomoćnikovog pomoćnika

Ipak, AV nam ništa ne kaže (ne hvali se, kao gorepomenuti momak, onim što nije za priču, a mora se ispričati) o susretu sa izvesnom gospođom Milard, koja je pomoćnik pomoćnikovog pomoćnika koji pomaže pomoćniku onoga koji donosi motiku pomoćniku pomoćnog vrtlaru u Beloj kući. To svakako nije za priču, a još manje je za dobro varenje. Pred Milardovom je AV stajao mirno, onako, kako dete, koje se upiškilo u gaćice, stoji pred strogim licem svoje vaspitačice. Neki pričaju da se AV ovog puta više drao i plakao, nego, svojevremeno, pred strašnom groficom Eštonovom u Briselu. Milardova se izgleda ne zadovoljava milionima, kao Klintonovi – traži milijarde, nadajmo se, dinara?

Da Vas podsetimo:  Za gospođa Milanku nacionalna penzija

Opet je, vele, AV bio prvak (as svetski) u valjanju po podu i brisanju (ovog puta, njujorške) prašine svojim kaputom.

Nije zalud Ksenofobija pričala da se AV nekada hvalio kako će biti predsednik jedne države koju će da upropasti. Mnogi su tada pomislili da će to biti Albanija, ali su se prevarili: Biti će i to, bitiće – jaukao je Veliki Vođa, zavijajući AV-ovski i, odnekud (ni sam nije znao otkud) zanoseći na šiptarski: Mirëmëngjes Shqipëri!

Na kraju, bio je isceđen kao krpa. Uzalud je pomoćnoj pomoćnici Milardovoj, kroz plač, pokušavao da objasni, da je on, lično, šmrkom ugasio zapaljenu ambasadu. Te noći nikako nije spavao.

Šmrkao je sve do rane zore.

Znam da si veliki diler!

Na jednoj strani gubiš, a na drugoj dobijaš. Premijer Belgije Šarl Mišel je satima čekao da dođe na red, da se susretne sa AV-om. Zapucao je čak iz Brisela u Njujork, da bi se s njim video. Posle se grdno iznenadio, kada je doznao da AV češće navraća u Šarlov Brisel, nego u Beograd i Njujork zajedno. I kad nije u Briselu, AV je u Briselu.

Budući da se osećao nesigurno pred Trampovim „košarkašem“ AV-om, Šarl Mišel je poveo sa sobom i premijera Luksemburga.

Navalili svi da dođu u posetu AV-u u Beograd, kao da ne znaju da je za nekoliko sledećih godina Srbija zauzeta Trampovim prijemom. A Tramp će, vele, doleteti jednim od onih remontovanih ruskih „migova“.

Francuski premijer Makron, takođe, umire od nestrpljenja da i on, ako ne na „migu“ (kao Tramp), onda barem na „lađi francuskoj“, doplovi u Srbiju. Toliko je bio uzbuđen željenim susretom u Beogradu, da se velikom AV-u obratio rečima:

Da Vas podsetimo:  Intelektualno kvislinštvo

„Znam da si veliki DILER!“

Verovatno je Makron hteo da kaže – lider. Ali, trema je učinila svoje.

D. Gosteljski

koreni.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime