Hit pismeni zadatak na internetu je bunt protiv (ne)sistema

1
1757

pismeni-zTema: Život kao na filmu

‘Mir božiji, Beograd na vodi, Šešelj na slobodi, Anastasija se rodi.’

Kraj. Nastavnik: ‘Nemam komentar’; Nedovoljan (1), potpis

Rad apsolutno ne zaslužuje da bude kažnjen jedinicom. Grešaka nema, izvanredno pokazuje stanje u državi i čime se mediji okupiraju. Originalno i tačno. Treba da podstakne razmišljanja i inspiriše promene u društvu, tj. promene na šta treba da bude fokus i kako se deca moraju zaštititi od negativnih, nezdravih stvari.

Obrazovanje polako tone. Ko god da je ovo napisao zaslužuje svaku pohvalu za zapažanje, kritičko razmišljanje i opšti bunt protiv (ne)sistema vrednosti u zemlji. To je ključ nedostatka u obrazovanju i pokazuje da se svaka različitost razmišljanja i odstupanje kažnjava. Postoji zapažanje koje je autoru bitno i postoji želja da se izkaže i ukaže na sva ta dešavanja koja možda nisu normalna za zdravo društvo, ali ne postoje reči da se opiše. U ovom slučaju (a ima i drugih sličnih) se ovakav komentar stavlja u plan šale i zbog toga se kažnjava jer ne postoji dublje razmišljanje o slučaju.

Nastavnici koji nemaju komentar ne zaslužuju da budu u prosveti, ovde se vidi nedostatak razgovora sa đakom o radu, o njegovoj/njenoj pozadini, razmišljanju, inspiraciji, to je važnije od običnog pismenog zadatka gde ‘treba pisati po šablonu’. Budi predavač, prosvetni radnik, inovator, profesor. Motiviši đake da budu svoji, kritični prema lošim stvarima, da razmišljaju svojom glavom. Nemoj ostaviti ovo samo na ovoj jedinici gde se izaziva gnev i kod tebe i kod đaka, a svi i dalje tonemo u ambis.

A i ako se desi da je ovo samo ‘fora’ i nije istinito, neka služi kao motivacija i za đake i nastavnike da ne uzimaju sve zdravo za gotovo kako sve deluje da jeste jer je neko tako odlučio da bude, već da razmišljaju o svemu iz više uglova i diskutuju o svemu kako bi društvo ozdravilo!

Da Vas podsetimo:  Vučića na vlasti drže ucenjeni u javnom sektoru i manipulacija statistikom

stefan-Nikolic1-160x160

Stefan Nikolić, Master međunarodne politike i ljudskih prava City University London Politikolog međunarodnih odnosa i globalne vradavine Hult International Business School

gradjanin.rs

1 KOMENTAR

  1. Sala koja je prosla u javnosti isto kao i ona saljiva anketa TV Vojvodine. Jednostavno je – napravljeno namerno, ispalo popularno slucajno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime