Hoće li biti Srbije na Kosovu?

1
662

vucic-siptar-700x395Čim je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić doživeo nastup otrežnjenja, bez konsultacija s Vučićem dao je izjavu koja je srpski narod mogla da probudi iz hipnoze i shvati šta Vučić u stvari radi.

Reakcija na Đurićevu izjavu bio je nenadani dolazak u Beograd Anđeline Ejhorst, direktorke Odeljenja za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU. Ejhorstova je podržala Vučića i naglasila da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine u korist iznalaženja „obostrano korisnih rešenja“. A rešenja se ogledaju u tome da Priština do sada nije prihvatila nijednu inicijativu koja je dolazila iz Beograda, a što je i prihvatila, nije ispunila. Neće ništa ni prihvatiti sem srpske imovine na Kosovu i ispražnjene Kosovske Mitrovice.

Vučić i dalje ističe da je Srbija ozbiljan pregovarač i partner EU, da ima rast budžeta tj. najveći rast BDP u Evropi, a mora otpustiti 57 000 radnika, što je kontradiktorno. Osnovni makropokazatelj BDP je stopa nezaposlenosti. Vučić kaže da će podići plate 3% i da je to odobrio MMF. Možda će se u novembru i dogoditi to povećanje, ali tek ako Srbija Kosovu prepusti Telekom, Trepču, Gazivode, manastire, narod …

Vučić se javno hvali svojim pacifizmom, ističe da Srbija neće ratovati za Kosovo, što znači da neće ratovati za Srbe i njihove živote na Kosovu, za njihovu imovinu i za imovinu Srbije, i to stratešku imovinu. U medijima je već osvanulo nekoliko rezultata Vučićeve politike, koje je obrazlagao govorima punim pauza, za koje ga obučavaju engleski piarovi i specijalisti za hipnotisanje zabrinute i napaćene mase koja razmišlja da li će se naći u onih 12 000 koji će biti otpušteni. Verna Zorana već je objasnila da Srbija planira investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Da Vas podsetimo:  Vučićeva industrija reciklaže

Da je Vučić samo izvršilac volje Zapada može se zaključiti iz učinka njegove vlade u prethodnom sastavu. On glumi Titovu politiku, ali ona u konstelaciji odnosa današnjih figura na geopolitičkoj tabli ne može dati rezultate. Rezultati te politike mogu biti samo razorni. Rusija je Srbiji ponudila naoružanje pod uslovima koje nikome do sada nije nudila. Vučić je to odbio rekavši da Srbija nema pare, na što mu je odgovoreno da oružje plati kada bude mogao, ali ni to nije pomoglo. Vučiću je od Rusije ponuđeno da se Srbija uključi u evroazijske privredne tokove, ali premijer Srbije ni na to nije smeo pristati.

A i kako bi kad ga nadzire Dejvid Mekalister, izvestilac Parlamenta EU za Srbiju, dojučerašnji agent MI6. U institucijama Srbije, prvenstveno u službama bezbednosti, elektroprivredi, fakultetima (na Filozofskom fakultetu u Beogradu je centrala za ceo univerzitet) instalirano je 35 njegovih agenata, tako da je za Vladu Srbije važniji marš homoseksualaca nego problemi u obrazovanju. Mekalister sinhronizuje i operacije u Banja Luci i Sarajevu.

Srbija pod Vučićem saginje glavu zarad otvaranja poglavlja, što je apsurd, jer u EU ni Srbija, kao ni Turska ni Bosna i Hercegovina, nikada neće biti primljene. Ali, „EU nema alternativu“ čak ni kada Han ili Junkers otvoreno kažu da se u dužem vremenskom periodu neće razmatrati predlozi o proširenju EU. Kada Vučić izjavi da je Srbiji nenadano isporučen još jedan zahtev u okviru Briselskih pregovora, glumi da je zabrinut i sa prilično glumačkog žara kaže da ih (njega i Zoranu) Brisel stavlja pred tešku odluku.

Da li Vučić misli da su u Srbiji svi neuki i da niko ne vidi da radi protiv države i naroda, da na Kosovu nije zaštitio nijedno dete, nijednu srpsku kuću, manastir, crkvu? Srbi do njive ne mogu da odu, a sve zbog neke imaginarne EU. Oliver Ivanović prolazi kroz torturu, zatvoren je bez ijednog dokaza, a Vučić mu nije pomogao ni diplomatskim potezima. Ne, Oliver Ivanović je zatvoren jer je pročitao Vučića i zato je morao biti sklonjen. Kako će onaj koji ne može zaštititi srpske svetinje isrpsku decu na Kosovu zaštiti Srbe preko Drine? Ako se ovako nastavi, Srbija će na Kosovu izgubiti imovinu a dobiće srpske izbeglice, a zatim će na red doći Republika Srpska, Vojvodina, pa „Sandžak“.

Da Vas podsetimo:  "Partijska država se brani - zato napada i krivi sve ostale za širenje virusa"

Aleksandar Tihonov

FSK

1 KOMENTAR

  1. Za mene nema nikakve sumnje u to da Vucica kroz vladavinu Srbijom vode za ruku angloameri, jer on jednostavno nije sposoban za tako efikasnu makropoliticku strategiju kojom mu se obezbedjuje vlast. To se vidi cim otvori usta – sirovina sa vrlo primetnim mentalnim problemima. Njegovo je da izigrava klovna, vrteci do besvesti mamak (za glupe) o EU clanstvu i „boljoj buducnosti“, kojim se otupljuje i bez toga poprilicno tupa masa, koja „u ime toga“ lakse guta svakodnevno i sve gore propadanje i ponizavanje Srbije – dozirano vrlo planski i smisljeno, kasicicu po kasicicu… Njegovo, i svih koji su s njim, je i da se „snadju“, napune dzepove, a bogami i dzakove. Ebe se njima sto Madjarska nema more. A Srbija? Ko jos da i na nju misli…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime