Hoće li Dodik napustiti Sarajevo, ili će postati Bakirovac?

1
687

Tražeći razne povode, Milorad Dodik je u više navrata u protekle 4 godine, dok je bio u opoziciji, tražio da se srpski predstavnici povuku iz zajedničkih institucija, a poslednji put je to uradio prije tačno godinu dana nakon prve sramne presude Oriću i Nuhiću.

Dodik je koristio svaki povod da se obruši na srpske predstavnike u zajedničkim institucijama, koji nisu članovi njegovog SNSD-a, i nazive ih izdajnicima, otpadnicima, bakirovcima, poturicama…

Sada kada je on dio vlasti nema više poziva da se napuste institucije, i Dodik kao član Predsjedništva BiH, najvažnije funkcije, nije prvi napustio fotelju i pozvao sve ostale.

Šta se to desilo sa Dodikom, i kako se za kratko vrijeme dogodio veliki zaokret, ponašanju i stavovima, od kako je sjeo u novu fotelju? Kako se Šefik Džaferović od ratnog zločinca pretvorio u partnera?

Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne! Dodik će promijeniti stotinu vjera da uđe u vlast i učini što mu srcu drago. Da nije bilo presude Oriću, i nezgodnog trenutka zbog reakcija javnosti u Srpskoj, nema sumnje da bi Dodik juče bio u Mostaru i sjedio sa pobratimima Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Šefikom Džaferovićem. On je sa njima sigurno bio srcem i mislima, od brata Dragana odmah dobio izvještaj šta je dogovoreno, i nema sumnje da će SNSD, HDZ i SDA uskoro napraviti prirodnu koaliciju i formirati vlast u BiH.

Presuda Oriću i Nuhiću, kao i predmet „Vila na Dedinju“, „Bobar i Banka Srpske“ i ostali, prekriće prašina i otići u zaborav, kao dio trulih kompromisa, političkih pritisaka i ucjena koje su zarobile pravosudni sistem i državu.

Nebojša Vukanović
Izvor: frontal.rs

1 KOMENTAR

  1. Такви као горепотписани аутор само могу Додика да пољубе отпозади, ако им дозволи. Пошто то није његов ниво, дупељупци су очигледно нашли коме могу…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime