Povratnici: Ako ćete da nas spasite – ubijte nas

0
835

zac-povratnici-210410Brže – bolje RTS prenosi tobož radosnu, ohrabrujuću vest. „Povratak oko 700 raseljenih na KiM do kraja 2015″ Izjavio – Srbin, odrečnik od nacije i naroda, ministar u takozvanoj vladi šiptarskih separatista -Dalibor Jevtić.

Kada se na selu kolje stoka, koja se prethodno za to tovila, ona se iz štale uvek izvlači hranom. Namami se tako da se ne uplaši ona i druge koje tu borave a sledeće su. To joj bude poslednji obrok, nikad završen. Kada bi nekom čudom mogla da preživi a da u potpunosti prozre nameru svojih „hranioca“ znala bi da ni po cenu života (ionako) ne treba da otvara usta za tim u vreme kada se vrištanje pri klanju čuje sa svih strana a njoj na vrata ne jedan već grupa ljudi donosi hranu.

Tako se danas „radosnim“ vestima „hrane“ Srbi sa Kosova i Metohije dok ih noževi svakodnevno seku. Donosioci hrane, srpski novinari, agencije i mediji, predstavnici u kvazi-„institucijama“, za tu uslugu dobiju jedino prolongiranje trenutka da i oni budu „nahranjeni“.

Mediji se angažuju da nađu način i ubede čitaoce kako je svaka vest pristigla od, „koljača“, to jest druge strane, istinita, radosna, pozitivna iako je jasno da je samo prazno obećanje a najsrećniji ste ako zakasnite da se za mamcem polakomite.

„Ministarstvo za zajednice i povratak odredilo je pet strateških ciljeva koje želi da realizuje, a jedan od njih je povratak od 600 do 700 raseljenih lica na Kosovo u periodu od maja do decembra 2015. godine, rekao je Jevtić Tanjugu“ prenose Srbi ni ne usuđujući se da naliziraju.

Naravno, ništa ne smeta činjenica da je Srbima„dozvoljen povratak na njihova imanja“ kako navodi ovaj „ministar“. On čak kaže da je to minimalan cilj tog kvazi-„ministarstva“ i da je problem novac koji je presumeren pa ga ima manje. Ne smeta ni što ovi koji su te ljude proterali tek krajem ove, početkom sledeće godine treba da „napišu i usvoje zakon“ o povratnicima.

Da Vas podsetimo:  "NEMAM PARA ZA MASKU" Otišla sa 565 dinara u radnju i doživela "duplo poniženje"

Priča o povratku je obično „mlaćenje prazne slame“ i dizanje prašine ni oko čega.

Na prvom mestu povratak treba da obezbede Šiptari u svojoj kvazi -„vladi“ koja je krcata teroristima UĆK koji su se i „borili“ da Kosovo i Metohija budu prostor – bez Srba. Posle decenije i po uživanja makar u tom plodu svog rada od njih uzimati zdravo za gotovo vest o povratku „oko 700″ kako RTS prenosi ili „600 do 700″ kako kvazi-„ministar“ reče, jednostavno rečeno – idiotski je.

Prošlog meseca su šiptarski poslušnici iz redova „Liste Srpska“ posetili neke od Srba u reonu Kline a povodom sve češćih napada na povratnike!

Vladimiru Raškoviću su prošle godine Šiptari ukrali traktor, ove mu kradu cipele, creva za vodu kojima poliva baštu… „preko dana ostavim, preko noći ga nema. Ni sam ne znam šta su mi sve do sada ukrali„.

Oko 350 povratnika u okolini Kline mete su gotovo svakodnevnih napada i pljačkanja a najviše ih boli to što su prepušteni sami sebi, prenosi of novinara u prilogu.

Miodrag Konić koga su 18. maja, kao i njegovu suprugu Nedu napali tokom noći u njihovoj kući takođe tu živi. Tri nepoznate osobe upale su posle ponoći u kuću, nanele im telesne povrede i opljačkale ih. (Pročitaj ovde).

Miodrag kaže da je „bila i okupacija ali ovo nikada nije bilo. Ako ćete da nas spasite – samo nas ubijte. Da barem ne postojimo“ zapomaže ovaj „podržani povratnik“.

Zamenik šiptarskog „premijera“, inače Srbin iz Gračanice, Branimir Stojanović, nakon što je saslušao svu patnju kaže da je krajnje vreme da svako počne da radi svoj posao“. Samozvani predstavnici Srba u šiptarskim institucijama će „svako u skladu sa svojim moućnostima ekonomski pomoći povratnike“.

Da Vas podsetimo:  Ostani kod kuće

NJega ne da nije interesovalo sa kakvim će se problemima sresti na toj funkciji, a da će mu ruke biti vezane (svežnjima novca, doduše), već ga ni sada kad je video i razgovarao sa tim ljudima, ti problemi ni dalje ne zanimaju.

Povratnike kojima su osim neba i sunca svi i sve drugo neprijatelji, on će pomoći „u skladu sa svojim mogućnostima“. Dakle, politička marioneta koju bi, da joj to nije iz gramzivosti i bezdušnosti, gotovo trebalo sažaljevati u njenoj nemoći. On ide i dalje, ne pomaže već ih dovodi u najotvoreniju opasnost i poajčava njihovo mučenje i stradanje jer će ih, kako kaže „pomoći ekonomski“. A njihova ekonomija je glavni razlog zbog koga i trpe sve nedaće i napade. Treba još i na televiziji javiti da će te im dati nešto malo tuđih para… Nema predloga za rešenje ugroženosti golog života, slobode, bezbednosti. Nema jer znaju da ga ne može ni biti dok se Srbi ne vrate.

Na taj način upravo, kao i svi ostali šiptarski „zamenici“ i „ministri“, pokazuje lice i razlog svog učešća u separatističkim institucijama – „ekonomija“, cilj i prevshodnost ispred svega drugog.

Jadni šiptarski „gradonačelnik“ Gračanice, Vladeta Kostić, iskustvo sa današnjim metohijskim stradalnicima, iskoristio je da kaže kako će „Gračanica kao (šiptarska) opština sa najvećim brojem Srba biti centar okupljanja i koja će brinuti za svakog svog sunarodnika gde god da je na Kosovu“. Kako će pomoći – nema veze, ionako nije mislio stvarno.

On se nahvalio i navatao malo poena za svoju sujetu, politički je ionako marioneta koja je prodala svoje ime i nacionalnu pripadnost za nešto puniji džep. Kao i većina srpskih izdajnika, ne prodaju ništa ako su uopšte i imali, već prodaju ono što u suštini i nije njihovo, ime koje su dobili po rođenju i prezime i srpstvo koje su dobili rođenjem. Dakle, tuđu krv za sopstvenu pohlepu.

Da Vas podsetimo:  Palicama na slobodu govora: Brutalno pretučen student ispred svoje kuće!

Novinar Budimir Ničić, svoj prilog za „Glas Amerike“ (medija nekada vodećeg u anti-srpskoj kampanjei danas u debelom zaostatku za RTS-om, Tanjugom, Betom i ostalima, čak u situacijama poput ove naprotiv…) navodi podatak da je 1999. godine (događaji čiji datum ovih dana obeležavamo)iz Kline prognano 60 hiljada Srba a do sada se u samu opštinu Klina vratilo njih oko 350.

Kako „Politika“ piše: u 2015. godini, do kraja maja, na teritoriju Kosova i Metohije vratila su se samo dva člana porodice Belošević, a zvaničnici navode da je to učinilo oko 4.000 Srba, ostvarivši „održiv povratak”. Sve to pod naslovom da će za povratak 200 (nekud se zadnjih godinu – dve zaturilo još 50) hiljada Srba trebati vekovima.

Ali za vest o povratku, ne treba ništa. Samo kažite koliko vam treba, 100, 200 hiljada.. milion? Ma, sve će to šiptarski ministri i srpski mediji preneti s jedne na drugu stranu zemljaske kugle.

Ivan Maksimović

Pripremile: KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime