Hrvati u Vukovaru razočarani odlukom MSP-a

2
1066

medjunarodniSudPravdeDok su Hrvati žalosni što sud nije doneo presudu da su Srbi počinili zločin genocida u „lijepoj njihovoj“, Srbi gotovo srećni što ih zapadni „prijatelji“ nisu još jednom klepili po ušima. Koliko su Srbi dezorijentisani kao narod, jasno pokazuje da čak ni srpski sudija u MSP-u nije glasao u korist tužbe svoje zemlje. Ono što je možda i strašnije od samog tog nerazmnog pojedinačnog čina, jeste atmosfera u srpskim medijima, u kojima se takav nesvakidašnji događaj gotovo i ne pominje.

Sigurno je da bi u svakoj zemlji sveta, osim u Srbiji, takva odluka sudije, koji u međunarodnom sudu glasa protiv tužbe svoje zemlje, izazvao ogromnu buru negodovanja. Naravno, to je i shvatljivo, kada se uzme u obzir da se u Međunarodnom sudu ne glasa u skladu s međunarodnim pravom, nego se poštuje politička volja zemlje iz koje je određeni sudija došao.

Ovo je možda i pokazatelj da ono, za šta smo mislili da je samo politička floskula predsednika srpske vlade o „menjanju svesti kod Srba“, uistinu deluje. Takva naredba je šefu Srbije stigla s „više instance“ – iz Berlina – i ta se naredba, eto, strogo sprovodi u delo na još uvek živim građanima Srbije.

D.G.

2015-02-04_1137012015-02-04_112910

2 KOMENTARA

  1. Medjunarodni Sud Pravde u Hagu je i ovaj put ispod zita nasamario naivne SRBe. Nisu genocid pocinili SRBi nad Hrvatima, vec su Hrvati sa blagoslovom rimskog Pape i uz pomoc zemalja NATO pakta pocinili genocid nad Pravoslavnim SRBima!

    Oni su uspjeli uz pomoc M.Z da stvore etnicki cistu Hrvatsku i da pripoje sebi zapadne SRBske zemlje Svetog Save koje se spominju u Svetosavskoj Himni, akoje istorijski i pravno nikada nisu pripadale Hrvatskoj!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime