I dalje o Milu i Vučiću ili Ko je gazda kafane Srbija?

1
952
Foto: printskrin Youtube

Pretpostavljam da je u naletu metaforičnosti, predsednik Srbije doživeo svoju zemlju, upravo tako – kao kafanu. A to mora da je ozbiljno, čim „Tanjuga“ prenosi.

Šestog maja ove godine „Tanjug“ je preneo sledeće:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić složio se sa ocenom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da „Vučiću šalju fakturu za izgubljeno Kosovo“.

„To vam je kao kad su u nekoj kafani gosti sve pojeli i popili, sledeći se najeli i porazbijali sve. Onda vi pred ponoć dođete nešto da pojedete, a stigne vam faktura za sve ono što su oni pre vas pojeli i popili“, ilustrovao je Vučić stav onih koji mu prebacuju što šta po pitanju rešavanja Kosova i Metohije.

Od bake Milice Bošković naučila sam da kada „Tanjuga“ saopštava uvek bude nešto veoma značajno. Šta je značajno u ovoj izjavi?

Neminovnost planiranog čina, kao što je rečeno, predstavlja posledicu stanja u nekoj kafani.

Pretpostavljam da je u naletu metaforičnosti, predsednik Srbije doživeo svoju zemlju, upravo tako – kao kafanu. A to mora da je ozbiljno, čim „Tanjuga“ prenosi.

Ova banalna slika ne bi zasluživala nikakav komentar da njen tvorac nije na mestu zvaničnog čuvara Ustava Srbije.

Ovako, nameću se dva ključna pitanja za nevinog gosta kafane (ako u kafani, kao i kod Karađoza, uopšte ima nevinih).

Ko je to – u viziji gospodina predsednika – gazda kafane koju naziva Srbija?

I važnije – čime predsednik Srbije planira da plati gazdi navodne dugove bahatih prethodnika?

Autorka je redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i redovni član Matice srpske u Novom Sadu

Nataša Vujisić Živković

stanjestvari.com

PODELI
Prethodni tekstSramota, gospođice Saltini
Sledeći tekstMrtvi puk

1 KOMENTAR

 1. Gde ste koimunjre izadjice pa nismo mi potpisalli vas dvoje i ti polutak sumnjiv Dacicu a i Vucic albanac ali 5 Miliarde Eura na fiktovni konto vi ce se presliti u Kubu a Vucic u Kolumbiju. Srpski narod grob to ste vikali bolje grob nego rob a evo ispuniste na kraju Titovu kletvu a mladog kralja j niste hteli vec Gøringa Tita i sada polako vas Seselj akoje on Srbin onda sam ja Norvezanin iako zivim 5 decenija ovde dusom i srcem sam Srbin ali vas ne mogu organski da podneesm.i nas
  20 miliona po svetu Srba svi smo zakralja i otadzbinu i kraljevsku vojsku a vi na kraju nas prodaste ali to ste poceli 1944 kada ste Tito i Koca Popovic naredio Englezima da ponovo bombarduju Beograd , Nis i Podgoricu. Pa tako uradi i tvoj idol Milosevic a dzkovima ,miliarde napolje prenese u Rusji, pa posle vi sa Dinkicem i sada Vucic sa Siptarima ,pa polako sada Nis, pa Bijanovac, pa Sandzak, pa Palma pomoravlje ,Beogradski pasaluk partizanski sve pokraden ,pa na kraju vasim prijateljima Hrvatima i Nemcima Vojvodiinu a u Sumadiju dovodite Rome 600 hiljada a u Beograd vam partneri Hardanaj,Tachi ,Pacoli Vucici i Dacici , Brena (Azra ) glavna zvezda Ceca , Seka i ovaj resto sljam od vasarskih pevcica to je kao elita Srbije a kod na su Oslo dolaze sve specijalisti lekari inzenjeri , pametni odlaze a vi ste carevi .Pitam se da li nas general treba da pita Vucica kada mora da ide u toaalet umesto da brani ovu drzavu kao i pitamo se sta radi ta nasa policija koja samo ima na TV kao ponosno programe o Arkanu, Pink Mafija lopuze nasi gangsteri radili za Tita i udbu zar vam sada cudo sto smo mi Srbi 20 miliona po svetu sa nasom decomi unucima ???????

  https://www.youtube.com/wat
  https://www.youtube.com/wat


  Edit

  Share ›

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime