I neka nam je ovako, kad svakoga puštamo da nas tuče po glavi!

1
696
Milan Ružić / Foto: printscreen

Ponovo se iz Srbije javlja profesor Milenko Perović koji štiti zemlju koja naplaćuje kazne zbog isticanja srpske zastave, a albansku toleriše, zemlju koja ugnjetava vjernike, zemlju koja hoće da otima svetinje, zemlju koja je prema Srbiji prijateljski raspoložena samo u vrijeme turističke sezone i zemlju koja, kako on reče „nikada nije bila zaštićenija spolja ni iznutra“.

Dakle, navodno ugledni profesor kome je suđeno za mobing, i koji pored filozofije predaje i predmet koji je grana filozofije – etika, a koji apsolutno ne zna šta je etika, ili barem ne zna da svoje znanje primeni u praksi.

Kada je osuđen za mobing, izjavio je kako je njemu „presuđeno kada je prihvatio da bude predsjednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika“. Još jedna od izjava čuvenog profesora, a čuvenog samo po tome što se njegovo ime sulja po medijima kada su u pitanju dnevnopolitičke igre, jeste i ona da Srbi u Crnoj Gori nisu ugroženi, dok Crnogorci u Srbiji jesu.

Jedna od posljednjih zaumnih olakšanja Perovića jeste i sledeća izjava: „Ružno je, iritirajuće i neljudsko trobojno prekrečivanje Crne Gore, paljenje državne zastave i skrnavljenje spomenika. No, stvari treba posmatrati iz još jedne perspektive. Oni koji nagovaraju zavedenu mladež da čine takve opačine, pokazuju zapravo svoju nemoć. Da im može biti oni bi artiljerijskim granatama izravnavali Crnu Goru! Da im može biti oni bi zapalili Crnu Goru.“.

Profesor Perović, ako profesor nije prejaka riječ, svojim izjavama ne samo da pokazuje odsustvo etike koju predaje, već pokazuje i apsolutni bezobrazluk. Profesor Perović može da priča šta god mu padne na ono što ima umjesto pameti, ili ono za šta možda dobija novac, ali ne može da se nada da će ga iko shvatiti ozbiljno.

Da Vas podsetimo:  Seljačke makaze dr Milana Stojadinovića u naprednim rukama

U pitanju je čovjek koji je u komisiji za standardizaciju nepostojećeg jezika, onaj koji govori o nepostojećem nasilju prema Crnogorcima u Srbiji, onaj koji podršku naziva skrnavljenjem, onaj koji predaje predmet koji, ako je suditi po njegovom ponašanju, uopšte ne razumije, onaj koji vrši mobing, onaj koji nama u ruke stavlja granate umjesto molitvenih svijeća i ikona.

Jedina prednost ovog razularenog revizioniste, kvaziintelektualca i srbomrsca jeste ta što je država Srbija dovoljno ogrezla u takozvanu toleranciju koja se graniči sa sadizmom, pa dopušta da se ovakvi ljudi bave obrazovanjem naše djece na univerzitetima.

Ni novčane kazne, ni opomene, a kamoli neke teže kaznene mjere. I treba da nam bude ovako kad puštamo svakoga da nas tuče po glavi, pa čak i ovakve revizionističke pajace koji mrze zemlju koja ih hrani, oblači i plaća da rade ono što bi mogao raditi i neko manje zlonamjeran, a sa više znanja.

Ovaj tekst će on sigurno okarakterisati kao oličenje mržnje i netolerancije prema Crnogorcima, ali da bih to preduprijedio, moram mu poručiti da je ovo tekst diskvalifikacije nekoga po etičkoj, političkoj i intelektualnoj osnovi, a ne po nacionalnoj pripadnosti.

Crnogorci u Srbiji su brojni i neka budu još brojniji što se mene tiče, ali neka ne budu poput profesora Perovića koji svojim izjavama blati i Srbiju i Crnu Goru.

Davati platu Peroviću dok pljuje po našoj zemlji je jedna od najvećih uvreda koju ova zemlja može otrpjeti, pa i jedna od rijetkih stvari koje ne zavrijeđuju komentarisanje, ali koju pisac ovih redova nije mogao da prećuti, jer mu je dosta, metaforički, brisanja musavih usta i zadnjica zastavom Srbije, ako Perović uopšte zna na koju od te dvije rupe priča.

Da Vas podsetimo:  Kosovo-između „problema“ i Zavjeta
Milan Ružić
Izvor: iskra.co

1 KOMENTAR

 1. Odnos Drzave Srbije prema samoj sebi već duze vrijeme je daleko prevazišao okvire normalnosti!!!
  Koliko smo daleko od normalnog, vrlo je teško ocjeniti, jer se stalno udaljavamo sve više i dalje ! ! I sam zelim navesti neke takve primjere .
  Za PREMIJERA smo imali čovjeka koji je u vrijeme bombardovanja Srbije 1999. organizirao dojavljivanje polozaja VJ agresorima. Zalagao se za nastavak bombardovanja kada se potpisalo primirje……….Kumanovski sporazum i R1244……..Naravno, bio je to Zoran Djundjić !!!
  Drzava Srbija isporučila je Haškom tribunalu cjelokupni vojni i politički vrh , i sudjeno im je što su branili Drzavu i Narod,i to veoma uspješno !!! U Srbiji djeluju tzv. “ Nevladine organizacije“ koje otvoreno i očigledno rade protiv Srbije i Srpskog Naroda. Iste osim stranaca ,financira i Srbija ..???
  Sta reći o Čedomiru Jovanoviću…….Nenadu Čanku……Srdji Popoviću……Jeleni NATO Milic……Sonji Biserko ……Nataši Kandić…….?????Milenko Perović je nazalost samo jedan od mnogih …………… Zajednički nazivnik im je VELEIZDAJA I VELEIZDAJNICI,!!!!Tolerantnist prema ovima i ovakvima dovela nas je do toga da jedna osoba odlučuje sam o svemu u drzavi……..obezvrijedivši parlament…….skupštinu…….USTAV…pa mi sad strijepimo hoće li taj ludak priznati fantom drzavu Kosovo?????
  Šta nam je činiti ????

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime