I posle Tita Tito

1
1836

Profesor dr Milenko Bodin je dvostruki doktor nauka filozofije i bezbednosti, što je sve kao i fakultet i magistraturu na filozofiji završio na Beogradskom državnom Univerzitetu. Autor je pozamašnog naučnog opusa i ugledni profesor Beogradskog državnog Univerziteta. Bio je još u mladim danima kao student jedan od osnivača Srpske liberalne stranke zajedno sa akademicima Nikolom Miloševićem i Kostom Čavoškim, a potom se još početkom devedesetih povukao iz sveta politike i okrenuo nauci. Avgusta ove godine je zajedno sa grupom profesora univerziteta iz srpske dijaspore i Srbije (prof. fizike dr Miodrag Kulić, Vitenberg Nemačka, prof. prava Dr Boža Mitrović, MNEPU Univerzitet Moskva, naučni savetnik dr Dragan Petrović iz Beograda, prof. filozofije Dr Boris Bratina Filozofski fakultet Kosovska Mitrovica i dr) osnovao Srpski saborni pokret Srbobran, gde su između ostalog pokenuli inicijativu da profesori univerziteta i naučni radnici iz dijaspore, regiona i Srbije volonterski predaju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitorivici i tako se ojača ovaj važan elemenat na severu KiM.

U blokiranim medijima u Srbiji javnost je iznenađena jasnim, oštrim i preciznim tekstom koji je profesor Bodin objavio u Politici (u štampanom izdanju objavljen u ponedeljak 9 decembra, a na onlajn izdanju Politike 14 decembra) „I posle Tita Tito“ gde je dao domanovićevsku kritiku posebno postoktobarske i sadašnje Vučićeve Srbije. Tekst možete pogledati u celini na portalu Politike, kao i na videu Metanoja šanela, a ovde samo jedan deo onoga što se odnosi na aktuelnu vlast i njenu politiku „razgraničenja“, jednopartijske diktature i blokade medija

„..Putokazi i usmerenja za društvo dolaze od naprednih snaga. Javno mnjenje oblikovano je istim onim kvalifikacijama kao i u vreme „jednoumlja”, odnosno jednopartijske diktature onih koji u društvu najbolje znaju kuda i kako.

Tako je moguće da vlast u Srbiji razmišlja kako da se „razgraniči” od Kosova, baš kao i Tito, i njegovi sledbenici u Srbiji. To je ujedno i razlog zašto se mediji drže pod kontrolom. Mnogi su i ranije, kao i danas, atakovali na srpski integritet, ali nikada do sada to nije bio neko iz vrha vlasti. Da bi se to „prodalo” Srbima, odnosno kako pristati na prodaju vere za večeru, a da to bude legitimno, obavezno je da se Srbi ubede kako je neophodno zaustaviti „veliku Albaniju” na obroncima Kopaonika kako ne bi došli do Niša ili Kraljeva, recimo. Treba ih podsetiti da on, vlast, radi na opstanku Srba južno od Ibra, jer ukoliko ne dođe do „kompromisa” oni će biti ugroženi. U stvari, ne zna se ko je talac, oni ili mi, ali važno je izaći iz talačke situacije…»

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime