I predstavnici srpske zajednice krenuli u izbornu trku

0
342
Foto: printscreen (Kolumnista)

Državno izborno povjerenstvo objavilo je konačne izborne liste za predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj, koji će se održati 5. jula ove godine, što je označilo i službeni početak kampanje.

Pripadnici nacionalnih manjina birat će svoje zastupnike u Hrvatski sabor u jednoj izbornoj jedinici koju čini cjelokupno područje Republike Hrvatske. Manjinama pripada XII. izborna jedinica, bira se ukupno osam zastupnika, od kojih tri mjesta pripadaju Srbima. Na prošlim izborima ta mjesta pripala su Miloradu PupovcuDragani Jeckov i Borisu Miloševiću.

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, potpredsjednica Dragana Jeckov i saborski zastupnik u prošlom sazivu Boris Milošević, bit će kandidati SDSS-a i na ovim parlamentarnim izborima, a njihovi zamjenici su Dejan MihajlovićMile Horvat i Anja Šimpraga.

U istoj izbornoj jedinici snage će odmjeriti s Demokratskom srpskom strankom na čijim se listama nalaze predsjednik Demokratskog saveza Srba i zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan MilakovićJovica Radmanović i Siniša Ljubojević sa zamjenicima Jovanom BojanićemDušanom Bjelajcem i Miloradom Stanisavljevićem.

Pod sloganom „Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi“ SDSS je krenuo u borbu za glasove birača kratkim igranim spotom koji prikazuje pripreme za svadbu „po uputama za novo normalno vrijeme“. Konobarica je na ploči zalijepila obavijest za goste: „Molimo vas da na svadbi ne pjevate ustaške pjesme jer među gostima ima i Srba.“

Parlamentarni izbori za 10. saborski saziv od nezavisnosti, u Hrvatskoj će se održati u nedjelju, 5. jula, a u inostranstvu u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u subotu, 4. i u nedjelju, 5. jula. Birat će se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati dijaspora, odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inostranstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici.

Da Vas podsetimo:  Oluja 1995 – genocid bez kazne

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime